cremes i sopes · General · peix i marisc · Receptes salades

Bacallà amb crema de colflori al punt d’herbassana

Feia temps que no publicava una recepta de peix, tot i ser un dels aliments més presents en el meu menú setmanal. Aquest vegada vos duc una recepta de bacallà acompanyat d’un crema de colflori que pot funcionar perfectament sola, com a primer plat, acompanyada d’unes ametles torrades i laminades. Darrerament tenc la colflori molt present, per les seves propietats i també perquè és molt versàtil. Aquí l’herbassana li dóna un punt de frescor, més apropiada per l’estació que ens arriba. Ja veureu que és una recepta molt senzilla, sense secrets i que podreu adaptar al vostre gust.

Ingredients (3-4 persones)

4 bocins de llom de bacallà al punt de sal (150 gr p/p aprox.)

1/2 colflori

1 branca d’api

1 ceba

1 all

1 bocí de 3mm de gingebre fresc

1 branca d’herbassana

Aigua, oli d’oliva, sal i pebre bo

Rentarem la colflori i en separarem les branquetes. Les tallarem a la meitat o a quarts, segons el tamany. Tallarem la ceba a daus, picarem l’all i ho sofregirem tot plegat amb un raig d’oli. Quan la ceba comenci a ser transparent hi afegirem l’api, que prèviament haurem pelat i tallat a daus, mitja branca d’herbassana i el gingebre ratllat. Uns dos o tres minuts després hi posarem la colflori. Deixarem que cogui tot plegat uns dos minuts i hi abocarem aigua de manera que tapi les verdures. Salpebrarem i deixarem que bulli uns 15 minuts.

Quan la colflori sigui cuita apagarem el foc i treurem una mica d’aigua de l’olla i les fulles d’herbassana. Passarem la crema pel túrmix. Hi afegirem aigua si trobam que és necessari. Corregirem de sal.

Encendrem el forn a 180 ªC i hi posarem el bacallà que haurem amanit amb un petit raig d’oli. L’hi tendrem uns 10 minuts.

Muntarem el nostre plat fent una base de crema de colflori i posant-hi una tallada de bacallà per persona. Picarem unes fulles d’herbassana i les empolsarem a cada plat. Ho podeu acompanyar amb una guarnició de verdures. Jo en aquest cas he optat per unes branques de colflori saltejades que li donaven el punt cruixent.

Esper que sigui del vostre gust

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s