General · postres · receptes dolces

Gelat d’herballuïsa

Fa molt de temps que faig aquesta recepta i sempre he obtingut molt bon resultat. L’herballuïsa o marialluïsa té un aroma i un sabor un tant cítric que fa que sigui un gelat fantàstic, gens embafós i ben sorprenent. Les herbes aromàtiques són bones aliades per donar un aire nou a les nostres postres. Sempre he emprat les fulles fresques perquè tenc la sort de tenir un arbust al jardí, però si no en teniu  en trobareu de seques a qualsevol herboristeria.

Ingredients
500 gr llet
200 gr nata 35 % MG
100 gr sucre
25 gr sucre invertit o mel
120 gr vermell d’ou (6-7 unitats)
100 gr fulles d’herballuïsa

Primer de tot bullirem la llet i la nata, l’apagarem i hi infusionarem l’herballuïsa com a mínim una hora o fins que refredi.

Colarem la llet i la tornarem a bullir amb el sucre invertit. En un bol mesclarem el vermell d’ou i el sucre i ho mesclarem bé amb unes varilles fins que blanquegi. Hi abocarem la llet a fil sense deixar de remenar, per evitar que coaguli. Colarem i durem al foc. Remenarerem la mescla constantment fins que arribi als 83-85 graus i la treurem del foc tot d’una. Colarem una altra vegada per treure possibles grums i l’enfilmarem a pell. Deixarem la mescla a la gelera tota la nit.

Si tenim geletera, farem el gelat segons les indicacions de la nostra màquina. En cas de no tenir-ne, posarem la crema al congelador i l’anirem passant pel túrmix per trencar els cristalls que es formin. Una vegada tenguem la textura desitjada la deixarem al congelador fins que sigui l’hora.

Nota: El sucre invertit evita que es formin cristalls. Si no en teniu el podeu substituir per mel o pel mateix pes de sucre normal. .Aquesta darrera vegada vaig emprar sucre morè i per això el gelat té un color més torrat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s