conserves · Cuina mallorquina · General

Confitura de prunes de frare llarg

Aquesta deu ser la confitura més fàcil de fer del món, la que manco feina du i una de les més apreciades. Les prunes de frare llarg es posen senceres, amb pell i pinyol. Només hem de vigilar de treure’ls algun copet. És una fruita de temporada i no és fàcil de trobar. Sort de les bones amistats que t’avisen i t’aconsegueixen el millor producte. Per altra banda també hi ha la discusió sobre si s’han de picar o no per evitar que esclatin durant la cocció. Jo no ho vaig fer i la veritat és que no s’obriren gaire.

Ingredients

3 kg de prunes

1’5 kg de sucre

1/2 vaina de vainilla

1 branca de canyella

1 llimona

Rentarem les prunes i les deixarem degotar. Les posarem en una olla amb el sucre, la canyella, la vaina de la vainilla oberta i la pell de la llimona. Deixarem que macerin durant un dia aproximadement, o unes hores, remenant de tant en tant.

Passat aquest temps posarem l’olla al foc i la hi tendrem aprop de mitja hora, remenant la fruita amb compte per evitar que s’obri. Apagarem el foc i taparem l’olla. Al sen demà tornarem bullir la confitura amb l’olla destapada durant mitja hora més. Remenant de tant en tant igual que el dia anterior.

Apagarem el foc i omplirem els pots amb la confitura calenta, per a què d’aquesta manera es col·loqui millor dins els recipients(també repartirem la branca de canyella, llimona i vainilla). Taparem fort i posarem els pots cap per avall. Al sen demà els girarem, etiquetarem i guardarem en un lloc fresc i fosc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s