Cuina mallorquina · entrants · General · Receptes salades · verdures

Agost: pastís d’albergínies de sa madona de sa Vall

A tots i a cada un del receptaris de cuina antiga que he llegit hi ha una recepta de greixonera d’albergínies i totes són pràcticament similars. La que més m’ha cridat l’atenció, però, és la del llibre de “La cuina de sa Vall”, de n’Apol·lònia Adrover; perquè hi incorpora un allioli, un punt més de sofisticació. Jo he intentat fer-lo més lleuger i he optat per coure les albergínies al forn en lloc de fregir-les.

Aquesta recepta pot servir-vos com a entrant o com un acompanyament per a un altre plat. El podeu fer d’un dia per a un altre i menjar-lo calent o fred. A casa meva ha tengut molt bona acollida i no serà la darrera vegada que el faci. També hi he afegit formatge de cabra i fulles de sàlvia i romaní que li dona un punt més de sabor i m’ha servit com a plat únic.

Ingredients
4 albergínies
350 ml salsa de tomàtiga
Per a la maionesa
1 ou
½ c/p de mostassa de Dijon
1 all
Sal i oli
Per decorar
Formatge de cabra
Sàlvia i romaní

Tallarem les albergínies de per llarg en tallades de mig centímetre. Les posarem en un bol amb aigua i sal i les hi tendrem uns 15 minuts. Les colarem i les posarem en un bol amb un raig d’oli, sal i pebre bo i mesclarem bé. Les enfornarem a 180ºC uns 25 minuts o fins que siguin toves. També les podeu fregir.

Farem la maionesa posant els ingredients en el tassó del túrmix i emulsionarem.

En una greixonera o una palangana de forn de parets altes hi posarem primer una cullerada de salsa de tomàtiga, després farem una capa d’albergínies, una cullarada o dues de salsa de tomàtiga que escamparem i igualment amb la maionesa i així farem fins que tenguem albergínies. Acabarem amb una capa de les salses i hi posarem formatge de cabra esmicolat, unes fulles de sàlvia i romaní picat. El posarem al forn a 180ºC entre 20-30 minuts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s