ensalades · entrants · General · Receptes salades · verdures

Menestra de verdures amb gremolata de festucs

Menestra amb gremolat de festucs

No sé si havia tengut mai tants dubtes a l’hora de publicar una entrada. La qüestió és que a hores d’ara no estic segura de si el que veis aquí és una menestra o una simple ensalada de verdures. A “Memòries d’una cuinera” ens han proposat aquest plat i com que no n’havia fet mai no sabia molt bé com ho havia de compondre. He cercat bastant i he vist receptes de totes maneres: amb brou, sense, amb carn, patates, ou,… al final i  posant límits a tanta informació, he fet la meva pròpia versió, que s’asembla molt al que solc dinar o sopar molts de dies. Per personalitzar-la l’he amanida amb una gremolata de festucs. Aquesta picada d’origen italià és, bàsicament, una picada d’all i julivert a la qual s’hi afegeix pell de llimona ratllada.

Veureu que he cuinat les verdures de diferents maneres i en coccions curtes. Totes elles eren molt tendres i la meva intenció era que quedassin al dente. Em sembla que aquesta no és una característica de la menestra però per no seguir amb el debat al meu cap, m’estim més deixar-vos la recepta tal i com l’he feta i ja em direu què en trobau. A mi, de totes maneres, m’ha agradat molt.

Menestra1

Ingredients

4 pastanagues baby o de manat

6 espàrrecs

3 carxofes petites

8 pèsols d’oli

6 cols de brussel·les

per a la gremolata

la pell d’1 llimona ratllada

1 cullerada d ejulivert picat

1 all

12 festucs picats

oli verge

sal en escates i pebre bo

menestra2

Netejarem les verdures i tallarem les parts dures de cada una. Posarem una olla al foc i quan arranqui el bull escaldarem els pèsols d’oli uns 30 segons. Els treurem i posarem en un bol amb aigua freda i gel per aturar la cocció. Courem els espàrrecs al vapor durant 5 minuts. Bullirem les cols uns 7-8 minuts i farem el mateix amb les pastanagues. Anirem posant les verdures en l’aigua amb gel. Les colarem totes.

Mentrestant farem la gremolata mesclant el julivert, l’all picat, la pell de llimona, els festucs picats grosserament i l’oli.

menestra4

Emplatarem les verdures i l’amanirem amb la gremolata, el pebre bo mòlt i unes escates de sal.

menestra5

Nota: Si no voleu menjar les verdures fredes les podeu saltejar una mica en una paella o posar directament al microones.

 

10 thoughts on “Menestra de verdures amb gremolata de festucs

 1. Que maravilla de menestra, que colorido es impresionante. Eso dice mucho de como se ha cocinado esa verdura y la tuya es espectacular y con una gremolata que me encanta. Bss

  Virginia “sweet and sour”

  M'agrada

 2. Fa molt bona pinta, i pensa que no sóc gens de cols de Brusel·les però aquestes no tenen aquell color verd apagat, deu ser pel que dius que les volies fer cruixents.
  Moltíssimes gràcies per participar.

  M'agrada

  1. El color els ha quedat així perquè una vegada cuites les vaig submergir en aigua i gel. A mi les cols de Brusel·les em pirren però reconec que és un verdura que no agrada a tothom. Gràcies a vosaltres per fer la convocatòria!

   M'agrada

 3. Menestra o no, és una opció de menjar verdesca molt interessant!!! Amb una presentació excel·lent! Crec que cuinaré aquesta recepta, a la meva dieta li agradarà menjar diferents, sortint una mica del simple torrat i bullit!!! 😉

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s