carn · entrants · galletes · General · pastes salades · Receptes salades

Paté de campagne i crackers de blat de les índies amb pipes

El paté de campagne m’agrada perquè té cos i una textura interessant. Sol ser aromàtic i gustós tot i que no és gaire untable. A més, admet molt bé la congelació, per la qual cosa no us ha de tirar enrera la quantitat que en surt. Una vegada fet, el podeu tallar i congelar en porcions, embolicat en paper film.

Aquí el vos present acompanyat d’uns crackers de blat de les índies que faig molt darrerament. Són molt fàcils de fer (en 20-30 minuts ja els tens) i es fan amb pocs ingredients. No tenen gluten i són molt versàtils: poden acompanyar salses com l’hummus, patés o menjar-se talment. Podeu emprar una mescla de pipes de carabassa i girassol o només d’un tipus… ja dependrà del vostre criteri.

Ingredients per al paté

250 gr xulla de porc

250 gr fetge de porc

250 gr carn picada de vedella

200 gr salsitxes de carnisseria de porc

1 ceba

1 xalota

125 ml brandy

4 boletes de pebre rosa, pebre bo, i pebre blanc, pebre de sichuan

fulles de llorer

Ingredients per als crackers

140 gr pipes de girassol o pipes de carabassa

140 gr farina de blat de les índies

2 c/s sèsam

60 gr oli oliva verge

125 gr aigua

1/2 c/p sal

Per fer els crackers

Picarem les pipes lleugerament i les mesclarem amb la farina de blat de les índies, la sal i el sèsam. Hi posarem l’aigua i l’oli i ho mesclarem fins que tenguem una massa que no s’aferra a les mans. Si trobau que hi heu d’afegir farina o aigua feis-ho en petites quantitats.

Farem una espècie de caneló i el posarem damunt un paper de forn, l’aplanarem un poc amb les mans (si cal, empolsinades de farina) i el cobrirem amb un altre paper de forn. Amb l’ajuda d’un aprimador estirarem la pasta fins que sigui d’uns 2 o 3 mm. Us aconsell que talleu el paper de forn de la mateixa mida de la palangana per a què tengueu una guia. Una vegada aprimada de manera uniforme, la posarem damunt la palangana, treurem el paper superior i l’enfornarem uns 15 minuts a 200 ºC vigilant que no es cremi. Ha de quedar una superfície daurada, no torrada…si es crema no valdrà res tot i que és fàcil que es torri més per les voreres, que podreu descartar en cas de què sigui així.

Deixarem que refredi sobre una reixa. Tallarem la pasta en bocins al nostre gust i els guardarem en un recipient hermètic.

Per fer el paté de campagne

En un bol hi mesclarem la carn de vedella, el farcit de les salsitxes i la xulla i el fetge picats. En un morter moldrem els pebres i ho afegirem al bol. Hi abocarem el brandy, i una fulla o dues de llorer tallades a bocins petits, sal i remenarem bé.

Picarem la ceba i la xalota, la sofregirem i l’afegirem al bol. Mesclarem amb la carn i rectificarem de sal.

Untarem un motllo dels de púding amb saïm o el cobrirem de paper de forn. I abocarem la mescla de carn i la compondrem per a què quedi uniforme i compacta. Farem una capa de fulles de llorer al damunt i taparem el motllo amb paper d’alumini. Posarem el paté dins una palangana de forn coberta d’aigua per fer un bany maria. L’enfornarem a 180 ºC durant 2 hores o fins que vegem que en punxar-lo no surt cap líquid rosadet.

Una vegada a fora, deixarem que refredi amb un pes al damunt.

3 thoughts on “Paté de campagne i crackers de blat de les índies amb pipes

  1. No indicas si la xulla de. Cerdo y el hígado han de cortarse a trocitos pequeños o pasados por la picadora
    Me encantan tus recetas
    espero tu respuesta y gracias por adelantado.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s