carn · Cuina mallorquina · General · Receptes salades

Conill amb ceba

El conill amb ceba és un dels plats més coneguts i cuinats de la nostra gastronomia. Una recepta molt recurrent per a un dinar familiar perquè en poden fer per a molta de gent i és econòmic. A més a més admet altres variants, canviar el conill per pollastre o enriquir-lo amb marisc com les gambes o la llagosta.

He consultat diferents llibres però tanmateix he optat per la recepta de ma mare, amb tocs personals, com la picada final. Ja veureu que és un plat molt fàcil de fer i amb pocs ingredients; això sí, sigueu generosos amb la ceba i no l’escatimeu ni vos passeu amb la cocció o desapareixerà com ànima de Robert.

Ingredients

1 conill trossejat

1’5 kg de ceba

1-2 tomàtigues

1 tassó vi negre

1 raig de brandy

1’5 l d’aigua

1 cabeça d’alls

1 grapada d’ametles

Llorer, farigola, moraduix

Primer de tot salpebrarem els trossos de conill. Tallarem la ceba en juliana i ratllarem les tomàtigues.

Sofregirem la carn en una greixonera, inclosos el cap i el fetge. Reservarem el fetge quan estigui cuit. Una vegada agafi color la carn, la retirarem i la posarem a bullir en aigua per espai de mitja hora. En el mateix oli que hem sofregit el conill hi daurarem la ceba amb la cabeça d’alls sencera i unes fulles de llorer. Quan sigui ben rossa hi posarem el moraduix, la farigola i la tomàtiga i ho mesclarem bé. Quan la tomàtiga sigui cuita hi abocarem el raig de conyac i mig minut més tard, el tassó de vi. Deixarem que faci xup xup uns minuts i hi afegirem la carn del conill i el brou que n’ha fet.

Mentrestant farem una picada amb el fetge, la grapada d’ametles i els alls de la cabeça que hem cuit amb la ceba. La llligarem amb una mica del brou de la greixonera i quan estigui ben picada l’afegirem al conill i uns minuts després apagarem el foc.

Podem acompanyar el conill amb arròs bullit o amb patata de cantó tot i que a ca nostra sempre l’hem menjat talment. Tanmateix la salsa és de les que convida a mullar-hi pa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s