General · pa · pastes salades · peix i marisc

Baps amb bonítol marinat, pebres torrats i rúcula

Els baps són uns panets originaris d’Escòcia de molla fina i blana. Es poden farcir del que es vulguin, aquí cada qual amb el que més li agradi o afegir herbes aromàtiques a la massa. Jo, avui, els he acompanyat amb bonítol marinat, pebres torrats i rúcula.

Amb aquesta recepta particip a la Recepta del 15 d’aquest mes, que va d’entrepans. Pel que he vist hi ha propostes espectaculars, entrau-hi i en gaudireu!

Ingredients (per a 12 baps)
700 gr de farina de força
2 culleretes de sal
50 gr mantega a daus
15 gr llevat fresc de forner
200 ml llet tèbia
250 ml aigua tèbia
1-2 pebres torrats
rúcula
oli verge
Per fer el bonítol marinat:
1a peça de bonítol
300gr aprox. sal
300 gr aprox. sucre
anet

Primer de tot, cal marinar el bonítol un dia abans de fer els panets. Per a això posarem la peça en un recipient amb la pell per avall. En un bol mesclarem el sucre, la sal i l’anet (o qualsevol altra herba) i taparem el peix amb aquesta mescla. La quantitat de sucre i sal dependrà de la grandària del bonítol i és important que quedi ben cobert. Deixarem que reposi dins la gelera o en un lloc fresc entre 3 i 24 hores. Dependrà de com ens agradi de curat. Passat el temps el treurem i el netejarem bé posant-lo davall laigua de l’aixeta i eixugant-lo després. Amb un ganivet esmolat farem talls prims i els reservarem. Si ens en sobra es pot guardar a la gelera untat d’oli. Per a una ensalada o un carpaccio és deliciós i molt més sa que menjar peix fumat. Si vos agrada aquest peix podeu consultar la recepta de bonítol en conserva que trobareu en aquest blog.

Per fer els baps, tamisarem la farina amb la sal en un bol gran. Afegirem la mantega i l’anirem fregant amb la punta dels dits fins que tenguem com a miques fines. Farem un volcà al mig de la farina, hi posarem el llevat i el fondrem amb la llet. Una vegada dissolt hi afegirem l’aigua i ho mesclarem amb la farina fins que tenguem una massa elàstica que no s’aferri a les mans. La traballarem uns 10 minuts aproximadament. Farem una bolla i taparem el bol amb un drap durant una hora o fins que hagi doblat el seu volum.

Passat aquest temps repastarem la massa i la dividirem en 12 bolles que aplanarem i posarem en llaunes de forn, amb una certa separació una de l’altra. Pintarem la superfície de llet i les enfarinolarem de forma generosa. Deixarem que reposin tapades mitja hora.

Encalentirem el forn a 220ºC. Destaparem els panets i amb un dit pressionarem en el centre. Introduirem els baps al forn durant 12-15 minuts, fins que es daurin. Els deixarem reposar sobre una reixa tapats amb un drap.

Muntarem l’entrepà partint el bap pel mig, i hi anirem posant, per aquest ordre, un raig petit d’oli, la rúcula, els pebre torrat a tires, el bonítol marinat que ahvíem llescat i una altra mica d’oli. I ja el teniu, esper que sigui del vostre gust!

No fa falta que hi poseu sal perquè el bonítol en conserva una mica el sabor.

Font per als baps: Pan, de la chapata al pan de centeno, LINDA COLLISTER, ed. Acanto

9 thoughts on “Baps amb bonítol marinat, pebres torrats i rúcula

  1. M’encanta aquest dia perquè gràcies a la Sandra, a la Marina i a en Xavi és un dia que me’n vaig a dormir amb un munt de coses descobertes com aquests panets d’Escòcia!!! Ho provaré segur!! Per cert no coneixia el teu bloc o sigui que hi faig una ullada.

    Una abraçada.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s