General · postres · receptes dolces

Savarin amb cireres i crema chantilly

savarin3 Whole kitcchen, en la seva proposta dolça del mes de juny, ens conviden a preparar un clàssic de la cuina francesa: Savarin

Els savarins són uns pastissos de massa tovada que es fan en motllos amb un forat al mig com els que veureu a la fotografia de més avall i que s’emborratxen d’almívar i es solen acompanyar de crema i fruites fresques. Per a la meva versió he aprofitat per posar-hi cireres, ara que n’és la temporada. El dia de l’aniversari del meu germà gran em vaig encarregar de les postres. Tenia ganes de fer diferents coses i una d’elles va ser aquesta. Amb les presses i tot plegat no vaig poder fer fotografies així com calia i no en tenc cap del tall ni tampoc es veuen massa bé. També volia fer fotos de les altres postres per poder-les publicar aquí però no vaig tenir temps. Vos aconsell que els emborratxeu bé perquè sinó surten molt secs. Podeu fer l’almívar amb aigua si no voleu emprar licor.

Ingredients

250 gr farina
3 ous 50 gr mantega fosa
20 gr llevat premsat
10 gr sucre
5 gr sal
200 gr cireres
per a l’almívar
pell de llimona ratllada
pell de taronja ratllada
5 cullerades de ron
200 gr sucre
per a la chantilly
250 gr nata 35% M.G.
38 gr sucre
1 xic sucre avainillat

Tamisarem la farina amb el sucre, la sal i el llevat. Batrem els ous i els anirem incorporant a poc a poc a la farina fins que tenguem una pasta fina. Afegirem la mantega. Tallarem unes quantes cireres i le smacerarem amb una mica de ron. Les repartirem en el motllo. Posarem la massa al damunt i l’omplirem fins a la meitat. Deixarem que tovi i dobli el seu volum inicial. L’enfornarem uns 20-25 minuts amb el forn a 180ºC. savarin5
  Farem l’almívar posant tots els ingredients en un cassó al foc. Deixarem que bulli un instant i reservarem. Pintarem el savarin amb l’almívar generosament i el desenmotllarem. Per fer la chantilly aromatitzarem el sucre amb la vainillina. Pujarem la nata ben freda i quan estigui quasi a punt hi incorporarem el sucre. La posarem en una màniga pastissera i la deixarem a la gelera fins que sigui hora de servir els savarins. Emplatarem els savarins pintant-los de nou amb l’almívar i coronant-los amb la crema i amb les cireres que ens hauran sobrat.

savarin2

 

7 thoughts on “Savarin amb cireres i crema chantilly

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s