General · licors i begudes · postres · receptes dolces

Gelat d’herbes dolces

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar, un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el contrast entre un i altre pot arrodonir molt bé el resultat final. Aquest estiu passat em vaig comprar una gelatera i trob que és una de les millors inversions si voleu fer gelats cremosos i de qualitat. La diferència es nota i val la pena si sou amants d’aquestes postres. D’ençà que la tenc, he fet diverses proves amb sabors més tradicionals i altres que no ho són tants. He fet experiments amb licors i un d’ells és aquesta recepta d’avui. En una altra ocasió vaig publicar com fer el licor d’herbes, si l’heu fet podreu treure-li rendiment usant-lo en altres receptes com aquest gelat. Ara entram en la millor època per a les herbes aromàtiques si és que teniu intenció de fer licor.

L’alcohol té dificultats per congelar-se, per aquest motiu he afegit gelatina a la crema, ho podeu fer en altres gelats si els voleu donar consistència. També podeu optar per substituir la llet per nata. A casa sempre usam llet descremada i surt ben bo. Com més greix tengui més dens i cremós serà. Si no vos agrada el gust d’alcohol o en voleu donar als més petits serà millor que poseu el licor al foc i quan sigui calent el cremeu acostant en compte una flama als vapors. Deixau que cremi fins que s’apagui (sempre vigilant-ho) i aturau el foc. Deixau refredar i emprau com es detalla a la recepta.

Ingredients
500 gr llet o nat
250 gr licor d’herbes dolces
40 gr sucre
25 gr sucre invertit
3 vermells d’ou
3 fulls de gelatina

Primer de tot bullirem la llet amb el sucre i el sucre invertit. Deixarem que reposi breument. Batrem els vermells amb el licor d’herbes.

Hidratarem els fulls de gelatina en aigua freda i gel.

Abocarem la llet a fil sobre els vermells d’ou, batent enèrgicament per evitar que coagulin els ous. Ho colarem per evitar possibles grums i ho tornarem a posar al foc, sense deixar de remenar. Quan arribi als 85ºC ho  retirarem del foc, colarem altra vegada, incorporarem la gelatina i deixarem que refredi. Posarem la crema a la gelera ben tapada i la hi deixarem tota la nit. D’aquesta manera agafarà més cos i sabor.

Al sen demà la posarem a la gelatera fins que agafi textura de gelat (uns 30 minuts aproximadament). Un cop així, la podrem servir de seguida o la posarem al congelador fins a l’hora de servir-la.

Si no teniu gelatera serà millor que, una vegada tengueu la crema feta la poseu al congelador i l’aneu batent cada cert temps, sobretot durant les primeres hores. Una hora abans de servir el gelat el tornareu a batre.

7 thoughts on “Gelat d’herbes dolces

    1. Hola Maria, la gelatera és una gelatera amb compressor de la casa “Nemox Gelato Gelatissimo” i la vaig comprar al Corte Inglés. En trobaràs de semblants. Aquesta és la primera que tenc així i estic molt contenta amb els resultats. Moltes gràcies per la teva visita i fins aviat!

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s