postres · receptes dolces

Magdalenes de civada i avellanes

magdalenes de civada i avellanes

La recepta d’avui ve proposada per Memòries d’una cuinera, que dediquen el mes a les magdalenes. He tardat en decidir la recepta que faria: unes magdadalenes clàssiques, uns cupcakes que solen ser sofisticats i et permeten moltes possibilitats…?  finalment he triat aquestes, d’aspecte rústic, contundents i gustoses de veritat. Tenen una textura melosa i densa i els trossets dels fruits secs cruixent a cada mossegada fa que siguin una delícia. Malgrat la seva aparença he emprat els ingredients més lleugers possibles: llet semi-desnatada, iogurt desnatat, xarop d’atzavara,… així netejarem la consciència (encara que la mantega i el demés segueix allà mateix!)

En altres ocasions les he fet amb ametlles i amb nous, aprofitant el que tenia a casa i també amb mel i són igual de bones. Les magdalenes en general són tan fàcils de fer que em costa entendre el consum de les industrials. En un pot hermètic es conserven bé durant molt de temps i amb una mesura en surten bastantes. Les càpsules d’aquestes són grosses i n’han sortit 12.

Ingredients 

220 gr farina
175 gr flocs de civada
110 gr mantega
120 sucre morè i una mica més
2 ous grossos
175 gr xarop d’atzavara (o mel)
75 gr avellanes
65 ml llet
1/2 iogurt natural
1/2 cullereta bicarbonat sòdic
1/2 cullereta llevat en pols
1/2 cullereta sal
1/2 cullereta canyella en pols
1/2 cullereta extracte de vainilla

Tamisarem i mesclarem la farina, la canyella, la sal, el bicarbonat i el llevat. Reservarem. Mesclarem la llet amb el iogurt i l’extracte de vainilla. Reservarem.

En un bol mesclarem el xarop d’atzavara, el sucre i la mantega a temperatura ambient. Quan tenguem una crema escumosa hi afegirem un ou. Deixarem que s’integri bé i hi afegirem l’altre. Un cop a punt hi posarem, alternant, un terç de la farina amb un terç de la mescla de llet i així fins que acabem i sigui homogeni. Hi abocarem els flocs de civada i les avellanes trossejades i ho acabarem d’integrar.

Omplirem els motllos de magdalena fins a 2/3 de la seva capacitat. Amb una cullereta coronarem la massa amb una mica de sucre morè i les enfornarem a 180ºC durant 25 minuts. Deixarem que refredin sobre una reixa.

Nota: Si teniu motllos de silicona o metàl·lics de muffins per posar-hi les càpsules a dins us anirà millor per manipular-les i provocaran que en coure no s’eixanquin. Així creixeran de manera uniforme.

7 thoughts on “Magdalenes de civada i avellanes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s