General · Receptes salades · verdures

Socca amb verdures confitades, tàperes i salsa satziki

Aquesta recepta és només una excusa per fer una entrada on hi aparegui la socca, una crep que es fa només amb aigua i farina de cigró a parts iguals. És molt fàcil de fer i una fantàstica alternativa al gluten. Jo la faig moltes vegades per berenar al matí, farcida de lletuga i alvocat, salmó marinat o formatge tendre…

La recepta de les verdures és una variant d’una de Yotam Ottolenghi, del llibre El gourmet vegetariano i crec que vos pot servir per acompanyar altres plats a la perfecció.

Ingredients

per a la socca (2 unitats)

250 gr d’aigua

250 gr farina de cigró

1 pessic de sal

per a les verdures

3 xirivies

3 pastanagues

1 ceba tendra

1 grell

tomàtigues xerri

1 remolatxa

1 poma

1 cabeça d’alls

1 llimona

moraduix, farigola, romaní, sàlvia

1 c/p mostassa dijon

2 c/s tàperes

sal, oli, pebre bo

per a la salsa satziki

1 iogurt grec

1/2 cogombre

1 all

llimona,

oli, pebre bo i sal

Primer de tot pelarem i tallarem la ceba, el grell, la cabeça d’alls partida per la meitat, les pastanagues i les xirivies i les posarem en una safata amb les herbes, un bon rig d’oli d’oliva, sal i pebre bo. Ho enfornarem a 180 ºC uns 30 minuts. Passat aquest temps hi afegirem la mostassa, les tàperes i les tomàtigues i ho enfornarem uns 20 minuts més o fins que vegem que les verdures comencen a ser cuites. Millor si anau remenant les verdures cada tant per a què s’impregnin bé d’oli.

Per a la salsa satziki, ratllarem el cogombre i deixarem que coli el suc. Mesclarem amb el iogurt, l’all ratllat, un raig d’oli, suc de llimona al gust, pebre bo i sal.

Per fer la socca mesclarem la farina de cigró, l’aigua i la sal en un bol amb l’ajuda d’unes varilles fins que no hi hagi grums. Posarem una paella antiadherent al foc amb un petit raig d’oli. Quan sigui ben calenta hi abocarem la massa amb l’ajuda d’un cullerot i no la tocarem ni la girarem fins que les voreres no es desferrin de la paella i vegem que s’ha cuit a bastament. La girarem i la courem per totes bandes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s