postres · receptes dolces

Pastís de brossat amb gelatina de mel i caramels de nous

La proposta de Memòries d’una cuinera d’aquest mes anava sobre “mel i mató”, fàcil, no? massa fàcil per no poder-se complicar una mica. A Mallorca no solem menjar brossat (mató) amb mel i no és com a Catalunya on és habitual que formi part de les postres.

La meva versió és molt fàcil de fer, només que és millor que es faci d’un dia per un altre per a què qualli bé. Si canviau el brossat per formatge cremós tendreu una tarta philadelphia de tota la vida. He baratat la nata per llet evaporada per alleugerir una mica el pastís. La veritat és que estic contenta amb el resultat, la mescla de les textures és interessant i les nous semblen papallones atrapades en ambre, les pobres!

Ingredients
per a la base:
75 gr galletes tipus digestive
30 gr mantega
per al brossat:
350 gr de brossat
350 gr llet evaporada
12 nous a trossos petits
40 gr sucre
6 gr agar agar
per a la gelatina de mel:
300 gr mel
150 ml aigua
6 fulls de gelatina
per als caramels de nous
4 cullerades de sucre
12 nous

Triturarem les galletes i les mesclarem amb la mantega fosa. Cobrirem amb aquesta mescla la base d’un motllo desmuntable. Ho reservarem a la gelera.

En un cassó bullirem la let evaporada amb el sucre i l’agar agar durant 3 minuts. Ho mesclarem amb el brossat i les nous trossejades fins que sigui homogeni. Ho deixarem refredar una mica. Abocarem la mescla sobre les galletes i ho durem a la gelera.

Hidratarem els fulls de gelatina en aigua freda uns 5 minuts. En un recipient courem la mel amb l’aigua. Aturarem el foc i hi incorporarem els fulls de gelatina. Ho mesclarem bé i deixarem que refredi. Quan el brossat hagi quallat hi afegirem la gelatina i ho deixarem a la gelera fin l’endemà.

Per fer els caramels de nous posarem el sucre en una paella. Quan s’hagi fos hi incorporarem les nous i les mesclarem bé amb el caramel. Les posarem sobre un paper sulfuritzat i repartirem bé el sucre que quedi per damunt les nous. Anant alerta a no cremar-nos estirarem el sucre encara tebi amb els dits per donar-los una mica de forma. Una vegada freds els posarem sobre el pastís així com més ens agradi.

Els pastissets que veis els vaig fer amb la meitat dels ingredients indicats i vaig emprar aros d’emplatar. La recepta de la gelatina de mel no la vaig fer amb agar agar però l’equivalència és d’un full de gelatina per 1 gr d’agar agar.

 

6 thoughts on “Pastís de brossat amb gelatina de mel i caramels de nous

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s