General · postres · receptes dolces

Pavlova de figues

Segons conten, la tortada pavlova es va fer en honor de la ballarina russa Anna Pavlova, per això és etèrea i lleugera, cruixent per fora i cremosa per dins. Austràlia i Nova Zelanda se’n disputen la procedència i sigui d’on sigui, sembla cosina del cardinal de Lloseta.

Per mi és un pastís ideal perquè té moltes coses que m’agraden: la puc fer el mateix dia, admet moltíssimes variants i és d’aprofitament. I dic que és d’aprofitament perquè és una de les maneres que tenc  per utilitzar el blanc d’ou que tenc congelat*.

A més, a casa agrada molt la merenga, ma mare n’és una fan i d’ençà que ha tastat la pavlova està ben contenta quan la treim a taula. Per la xarxa abunden les pavloves de fruits vermells, feis-la si podeu, l’àcid de la fruita amb la dolçor combina molt bé. Aquí la teniu  amb la fruita estrella de la temporada, la figa, acompanyada d’una crema anglesa.

Ingredients

9 blancs d’ou
400 gr sucre
1 c/p extracte de vainilla
1 c/p vinagre blanc
1 c/p maizena
12 figues
Crema anglesa (clicau per veure la recepta)
500 gr nata 35 % MG
1-2 c/s crema de formatge

És important que el blanc d’ou estigui a temperatura ambient. També és important que disposeu d’unes varilles elèctriques per fer la merenga o hi deixareu el braç.

Encendrem el forn a 220 ºC.

Començarem batent els blancs amb un pessic de sal en un bol a velocitat mitjana. Quan comenci a estar a punt de neu hi abocarem el sucre a poc a poc i pujarem la velocitat de la màquina. Batrem fins que tocant la merenga entre dos dits no notem el granet de sucre (si el notam llagrimagerà en coure) i fins que les varilles estiguin ben marcades. Hi afegirem l’extracte de vainilla. Quan estigui mesclat hi posarem el vinagre i després la maizena. Batrem dos minuts més.

Dibuixarem un cercle en un paper de forn. Abocarem la merenga sobre el cercle i li donarem forma, intentant fent una cavitat una mica marcada al mig. L’enfornarem i baixarem la temperatura a 120 ºC i l’hi tendrem una hora i mitja. Passat aquest temps apagarem el forn i deixarem que refredi a dins. Podeu fer aquesta passa el dia anterior, si voleu.

Per muntar la pavlova pujarem la nata amb la crema de formatge, que li donarà cos. Quan la tenguem muntada la posarem sobre la merenga, hi col·locarem la fruita i l’acabarem amb una mica de crema anglesa, tot i que aquest pas és ben opcional.

*Nota: Quan faig receptes on només necessit el vermell, com el gelat, pos en bossetes el blanc d’ou, amb la data i la quantitat i les congel. Així puc aprofitar-los en altres coses com la que veis aquí.

 

 

 

 

 

pavlova és una de les postre més etèries

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s