galletes · postres

Carquinyolis de nous i ametlles

carquinyolis2

Aquesta és la primera vegada amb la vida que faig carquinyolis. M’ha motivat la proposta de Memòries d’una cuinera i com que no vaig participar les dues darreres vegades he pensat que en provaria de fer. Són tan fàcils que en un moment els tens a la taula. Ja veureu com val la pena posar-s’hi.

carquinyolis1

Ingredients
85 gr sucre moscovat
1 ou gran
150 gr farina tamissada
1/2 cullereta de llevat en pols tipus canari
1/2 cullereta de canyella en pols
2 cullerades de pell de llimona ratllada
50 gr ametlles crues
50 gr nous

carquinyolis3

Encalentim el forn a 180ºC. En un bol mesclam el sucre i l’ou fins que faci escuma. Hi afegim la farina, el llevat i la canyella i ho mesclam bé. Hi sumam els fruits secs i ho integram bé a la massa. Feim un tub amb la pasta d’uns 30 centímetres, l’aplanam una mica i l’enfornam entre 20 i 25 minuts.

Passat aquest temps, treim la massa del forn, la deixam refredar uns 3 minuts i la tallam a llesques d’un 1’5 cm. Les disposam de nou a la palangana i les tornam al forn entre 5 i 10 minuts o fins que vegem que estan daurats. Els deixarem refredar sobre una reixa metàl·lica i ja els tendrem a punt per menjar.

Aquestes pastes dures es solen acompanyar d’un vi dolç. A casa hi havia herbes dolces casolanes i han fet molt bona parella.

6 thoughts on “Carquinyolis de nous i ametlles

    1. Potser sí que el sucre influeix en el color perquè era sucre moscovat obscur. Gràcies a vosaltres per el “Memòries d’una cuinera”. M’agradaria poder participar més sovint. A veure si puc fer-ho el mes que ve!

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s