General · postres · receptes dolces

Pastissets de poma amb crema anglesa

Tartaletes cremoses de poma

A la fi torn amb unes postres. Les darreres receptes que havia fet pensant en el blog no havien tengut el resultat que jo esperava, sobretot per les fotografies. O les havia fet amb la tablet i no m’agradava la llum, en una altra vaig estar tant de temps que el gelat es fonia, o no m’acabà d’agradar com quedà la decoració d’un pastís… res, reconec que de cada vegada torn més exigent. Com que la meva primera premisa és que m’ha de satisfer primerament a mi, així anam.

La base d’aquests pastissets l’he feta amb molts tipus de fruita: pera, mores, poma… podeu posar-hi la que tengueu o la que més vos agradi seguint el mateix procediment, però segons el cas couria o no la fruita. A més és molt fàcil i no requereix massa ingredients. Podeu fer una tarta grossa, d’uns 26 cm de diàmetre amb aquests ingredients. Amb el que indic aquí em sortiren 11 tartaletes de 10 cm de diàmetre.

Ingredients
per a la base
225 gr formatge d’untar
250 gr mantega a temperatura ambient
245 gr sucre
245 gr farina
4 gr sal
per a les pomes
4 pomes
125 gr sucre
4 c/s brandi
4 c/s suc de llimona
Canyella en pols
Per a la crema anglesa
500 gr llet
6 vermells d’ou
125 gr sucre
1 beina de vainilla

Pastissets de poma

Batrem la mantega fins que estigui a punt de pomada. La mesclarem amb el formatge que també tendrem a temperatura ambient i el sucre. Hi afegirem la farina tamisada i la sal i remenarem fins que tenguem una massa homogènia. Folrarem els motllos amb paper vegetal, dividirem la massa en porcions semblants i hi escamparem la massa. Com que és molt aferradissa ens empolvarem les mans amb farina per treballar amb més facilitat. Posarem les tartaletes a la gelera per espai d’una hora.

En un bol mesclarem el suc de llimona, el sucre i el brandi. Pelarem les pomes, les tallarem a làmines fines i les posarem al bol, mesclant bé per tal de què s’amarin amb els sucs. Reservarem.

Tartaletes de poma2

Treurem les tartaletes i hi posarem les làmines de poma. Empolvarem de canyella i les enfornarem a 180ºC uns 20 minuts o  fins que vegem que estan daurades. Les treurem i deixarem que refredin sobre una reixa.

Colarem els sucs on hem marinat les pomes i el posarem a reduir al foc. Refredarem i pintarem les pomes amb aquest xarop.

Per fer la crema anglesa obrirem la vainilla i rasparem les llavors amb l’esquena d’una ganiveta. Les posarem dins la llet, juntament amb la beina i deixarem que bulli a foc lent. Mentrestant batrem els rovells amb el sucre fins que blanquegin i siguin escumosos. Colarem la llet bullida i l’abocarem a fil sobre els rovells sense deixar de batre amb les varilles. Tornarem a colar per evitar possibles coàguls i durem al foc de nou. Remenarem contínuament amb una cullera fins que agafi densitat i no sobrepassi els 85ºC. Si no tenim termòmetre sabrem que la crema està a punt quan ens napi el revers de la cullera, de manera que en passar-hi el dit de dalt a baix es vegi bé que marca un camí. Treurem del foc de seguida. És important que no bulli o es coagularà. Si us passàs això, colau-la i aprofitau la crema que us surti.

Acompanyarem els pastissets amb la crema. El gelat de vainilla també acompanya molt bé aquestes postres.

Tartaletes de poma3

2 thoughts on “Pastissets de poma amb crema anglesa

 1. Hola Caterina!!
  Vaig tenir la sort de menjar un pastís de poma, fet teu evidentment, i va ser espectacular. Aquest cap de setmana provaré de fer-los i tenc uns quants dubtes…. (som molt inexperta).
  1.-Quan anomenes la farina tamisada, com ho fas? Hi ha un estri per això?
  2.-Quina varietat de poma t’agrada més?
  3.-Quan les pomes estan tallades i dins els suc, quan temps hi estan?
  4.-Els motlles que utilitzes que són de metall, silicona…?
  Moltes gràcies per compartir les teves delicioses receptes!!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s