entrants · General · peix i marisc · Receptes salades

Tàrtar de llampuga

Estam en plena temporada de llampuga així que és el millor moment per cuinar-la i fer noves receptes. En aquest blog hi trobareu la recepta de la llampuga amb pebres, la recepta més coneguda i clàssica. Avui public un tàrtar, un plat molt fresc i fàcil. Només hem de tenir la precaució de congelar el peix 48 hores abans, per evitar ensurts amb l’anisakis.

Les quantitats són estimades per a mitja llampuga sense pell ni espines. Podeu fer aquesta mateixa recepta amb altres peixos com el salmó o la tonyina. La idea és que els ingredients del tàrtar no tapin el sabor del peix. A mi m’agrada que tengui un punt picant i per aquest motiu hi pos siracha. És preferible que faceu la mescla final uns 15 minuts abans o el peix es courà massa.

Ingredients
1 llom de llampuga prèviament congelat
1 raig salsa de soja
1/2 c/p mostassa dijon
1 c/s ceba tendra picada fina
1 raig d’oli o 1 c/p maionesa
llimona
siracha (opcional)
pebre bo
alvocat

Tallarem la llampuga a daus petits. Reservarem. Tallarem la ceba tendra i la mesclarem amb el peix. Uns deu o quinze minuts abans de menjar el mesclarem amb la salsa de soja, la mostassa, una mica de llimona sucada, l’oli o la maionesa i el pebre bo. Amb la soja no cal posar-hi sal.

Per a fer el caneló d’alvocat el tallarem a quarts i el pelarem. Amb un pelador de patates treurem làmines d’alvocat que superposarem sobre un paper film. Quan tengeu la llargària que us agradi hi posarem el tartar al mig i amb l’ajuda del paper film tancarem el caneló.

Si no voleu fer aquesta presentació és tan fàcil com tallar l’alvocat a daus i fer una base per al tartar. Acompanyau-ho amb unes torradetes, hi diuen molt bé.

One thought on “Tàrtar de llampuga

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s