Cuina mallorquina · General · postres · receptes dolces

Juliol: gelat de crema i caramel amb nous caramel·litzades

Amb la calorada bé ho val permetre’s un tassó de gelat ben fresquet, i si el gelat és fet a casa, és un plaer irrenunciable. Aquí trobareu un gelat molt cremós, no excessivament dolç i ben interessant amb els matisos del caramel.

La recepta és del llibre La rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral, tot un referent a seguir per a la gent interessada en la rebosteria de les Illes Balears i per saber d’on venim.

Ingredients
9 vermells ou
150 gr sucre
50 gr sucre invertit  o mel (opcional, ajuda a que no es formin cristalls)
1 l llet sencera
pell 1 llimona
1 c/s suc de llimona
1 branca de canyella
per a les nous
1 grapada de nous
50 gr sucre
1 c/s suc de llimona

Bullirem la llet amb la canyella, la pell de llimona i el sucre invertit. Deixarem infusionar unes hores o millor tota la nit a la gelera.

Posarem la llet a bullir una altra vegada i colarem. Batrem els vermells amb 100 gr de sucre fins que blanquegin i hi abocarem la llet a fil sense deixar de batre. Posarem la mescla de llet i ous al foc i sense deixar de remenar la hi mentendrem fins que arribi a 83-85ºC (si no tenim termòmetre, fins que vegem que espesseix i napa el revers d’una cullera). La retirarem del foc immediatament sense deixar de remenar i la colarem per evitar possibles coàguls. Reservarem.

En una paella farem un caramel amb els 50 gr de sucre que ens resten i la cullerada de suc de llimona, quan sigui de color de mel ho retirarem del foc i hi abocarem una cullerada de la crema, mesclarem i anirem afegint-hi la resta a poc a poc. Posarem en un bol, taparem amb paper film a pell i ho guardarem a la nevera.

Si teniu gelatera fareu el gelat segons les indicacions de la vostra màquina. Si no és el cas, picareu la crema amb el túrmix cada hora o dues amb l’objectiu de rompre els cristalls de gel que es formin.

Abans de servir farem un caramel amb el sucre i el suc de llimona, quan tengui color de mel hi abocarem les nous, mesclarem bé i les retirarem del foc. Les abocarem damunt paper de forn el més separades possible. Alerta amb les cremades.

Acompanyarem el gelat amb les nous i a gaudir!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s