peix i marisc

Bacallà amb llet

El bacallà amb llet era un dels plats més esperats quan entràvem en temps de quaresma. Ma mare sempre en solia fer qualque divendres i a casa ens llepàvem els dits. Durant la resta de l’any pareixia que no era tan propici menjar-ne i per aquest motiu em recorda més a aquest temps. És facilíssim de fer i el resultat final és molt satisfactori. Donaré els ingredients una mica a ull. El més important és que la salsa tengui més ceba que tomàtiga.

Ingredients:
4 talls de llom de bacallà dessalat
3 cebes grossetes
1 tomàtiga i mitja ratllada
dues cullerades de julivert
llet
2 alls.
farina
oli

Encalentim el forn a 180ºC. Enfarinam el bacallà i el fregim en una paella pels dos costats i el posam en una palangana pel forn. Treim bastant d’oli i en el que ens quedi hi sofregim la ceba tallada a trossos petits. Quan sigui ben transparent hi tiram la tomàtiga i l’hi deixam uns tres minuts per a què cogui una mica tot junt. Ho abocam i escampam per damunt el bacallà. Hi posam la llet de manera que aquesta tapi els ingredients i ho enfornam.

Mentrestant anam preparant una picada amb els alls i el julivert. Quan la tenguem a punt obrim el forn, l’hi escampam pel damunt i ho deixam uns 10-15 minuts fins que vegem que la llet ha quallat. Bon profit!

4 thoughts on “Bacallà amb llet

  1. Acabo de prepara aquesta recepta, tenia oc tepsbacallà portat d’un viatge a Oporto i ganes de preparar-ho amb llet. No sóc un cuiner habitual, o sigui que e spot dir que sóc pincipiant. El resultat: una pasda de recepta ! un bacallà melós i per senzill de fer! ens ha agradat molt !!! ENHORABONA per recuperar le receptae de la mare.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s