pasta i arròs

Arròs basmati amb pollastre especiat i mango

L’arròs, per a mi, és més un acompanyament que l’ingredient principal d’un plat. La Recepta del 15 daquest mes proposava aquest cereal com a centre de la recepta i havia de fer alguna cosa. La qüestió és que no som gens arrossera i com que no em ve de gust menjar-ne mai ho tenia malament. Així és que finalment ha sortit aquest plat que m’ha vengut al cap mentre pensava en una altra cosa. No és molt elaborat i he quedat amb les ganes de fer arròs negre, però ho deixaré per una altra vegada i si em surt bé publicaré el resultat.

Ingredients (2-3 persones)
1 pitera i mitja de pollastre picada
2 tasses d’arròs basmati
1/2 mango
1 grapada d’ametlles torrades
llimona, sal, pebre bo
2 cullerades de cúrcuma (només per a l’arròs)
comí, canyella, curri, clau, gingebre, pebre bord

Posam les piteres en un bol i les mesclam amb un raig de llimona, sal, pebre bo i les espècies al nostre gust. Reservam.

Rentam l’arròs un parell de vegades i el bullim amb la cúrcuma. Colam i reservam.

Tallam el mango a daus petitons.

En una paella saltejam les piteres amb un raig d’oli i les anam desfent amb una cullera de fusta per a què no ens quedin pilots de carn. Afegim les ametlles una mica picades en el darrer moment. Ho retiram i saltejam l’arròs lleugerament. Ho servirem calent acompanyat del mango.

9 thoughts on “Arròs basmati amb pollastre especiat i mango

 1. L’arròs serveix per a tot!! Per acompanyament i plat principal, que a casa sí que menjaríem arròs cada dia!!! jajaajaja Aquest amb el toc especiat, el pollastre i el mango ha de quedar boníssim!!!
  Moltes gràcies per participar!
  Petonets
  Sandra

  M'agrada

 2. Bon dia! Això de bullir l’arròs amb la cúrcuma és una bona idea, i tota la resta d’espècies el deuen fer ben gustós! La mescla amb el mango m’agrada molt! Segur que és boníssim, encara que sigui senzill.

  M'agrada

  1. Gràcies Caterina, amb la cúrcuma tens una manera natural de tenyir l’arròs i evitar els colorants químics, a més d’aportar-li un sabor diferent. Som una enamorada de les espècies i m’agrada combinar-les en els plats. Et donen molt de joc dins la cuina. Fins aviat

   M'agrada

 3. Caram, a casa la combinació pollastre-mango triomfa. I si li posem ja arròs, a mi em xifla. L’has encertat 100% amb mi! M’encanta!
  Moltíssimes gràcies per participar!
  Petonets!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s