conserves · entrants · General · llegums · Receptes salades · verdures

Hummus de moniato i conserva de formatge amb herbes aromàtiques. Facem l’aperitiu!

Sovint amb quatre coses que tenim a la gelera ens podem marcar una picada la mar de bona i diferent. Avui public dues idees per fer l’aperitiu o per a un entrant. Una ideea per aprofitar bocins de formatge que campen per la gelera i una altra de ben fàcil i que sol agradar a tothom. Com podeu veure a la foto, vaig aprofitar unes carxofes en conserva que encara tenia per fer una picada més diversa.

Pel que fa a l’hummus… som una enamorada d’aquesta crema! És tan versàtil i es pot combinar de tantes formes… pot acompanyar carn, peix, verdures, ensalades, com a aperitiu… no em cans mai de fer-ne i de provar noves receptes.

Conserva de formatge amb herbes aromàtiques
farigola
romaní
sàlvia
formatge
oli
Hummus de moniato
1 pot petit de cigrons
1 moniato mitjà
1 all
llimona
1 1/2 c/p tahina
comí
pebre bord
sal
oli

Conserva de formatge amb herbes aromàtiques

Tallarem el formatge a daus. Rentarem les herbes aromàtiques i les eixugarem bé amb paper de cuina. Posarem el formatge dins pots de vidre, intercalant amb fulles d’herbes. Omplirem amb l’oli de manera que tapi el formatge i les herbes i tancarem fort. Girarem els pots cap per avall per a què facin el buit unes 6 hores. Els etiquetarem i guardarem en un lloc fosc i fresc.

Hummus de moniato

Embolicarem el moniato amb paper d’al·lumini i el courem al forn 1 hora o fins que vegeu que es punxa facilment amb un ganivet. El pelarem i deixarem que refredi.

Colarem els cigrons i els netejarem del suc de conserva. ELs posarem en el tassó del túrmix amb el moniato i la resta d’ingredients. Posarem comí i sal al gust i un bon raig d’oli i picarem amb el túrmix fins que ens quedi una crema.

Servirem amb galetes, pals de pastanaga, api o xips de moniato mateix.

Bon aperitiu!!!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s