conserves · General · Receptes salades · verdures

Carxofes en conserva

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga on venen directament sense passar per intermediaris. Tant com m’agraden i en aquestes condicions no m’ho podia pensar gaire.

Hi ha gent que conserva les carxofes posant la mateixa mesura d’oli que de vinagre però a mi el vinagre no m’apassiona massa i les preferesc així, que és com les fa la meva parella a qui he copiat la recepta. Per evitar l’excés d’oli, posau-les un moment sobre un paper de cuina i ja està.

A alguns pots hi vaig posar un bocí de pebre coent i a altres no, dependrà del vostre gust. També podeu canviar i posar-hi espècies o altres herbes.

Ingredients
Carxofes
llimona
oli d’oliva
vinagre de vi blanc
pebre coent
pebre bo en gra
pebre rosa en gra
alls
llorer
sal

 

Sucarem les llimones. Netejarem les carxofes de fulles exteriors fins que tenguem els cors, treurem la pelussa i les tallarem en 4 parts si són petites o en 8 si són grosses. Les anirem posant en un bol i les regarem amb suc de llimona a mesura que les anem netejant. Quan acabem hi posarem sal al gust i les posarem en pots de vidre ben nets, alternant-les amb les fulles de llorer, pebre coent, els alls partits i pebre bo en gra. Hi abocarem un raig de vingre i seguidament les taparem d’oli d’oliva.

Tancarem els pots ben fort i els posarem coberts d’aigua en una olla. Els durem a ebullició entre 20 i 40 minuts. Deixarem que refredin dins la mateixa aigua. Els treurem i els deixarem cap per avall per a què facin el buit unes 8 hores.

Una vegada els tengueu a punt és recomanable que els dateu i els conserveu en un lloc fred i allunyat de la claror.

 

One thought on “Carxofes en conserva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s