General · Receptes salades · verdures

Hamburguesa de remolatxa i verdures macerades

Sí, de remolatxa, estimat lector o lectora. No et deixis enganar pel que veuen els teus ulls perquè et podries confondre. En aquesta recepta fins i tot la textura podria dur a confusions. Feia temps que volia fer una hamburguesa semblant i per fi l’he trobada gràcies al llibre “Ama, come, vive, brilla”d’Elka Mooker. Crec que amb aquest tipus de plats no enyores la carn i és fàcil introduir alguns aliments per als més petits. Si sou, com jo, amants de la remolatxa, aquestes hamburgueses no vos deixaran indiferents. A més, es poden preparar i congelar, tot un encert per tenir a punt un plat principal i menjar de forma sana.

Jo estic intentant deixar de consumir alguns aliments i introduir-ne de nous, sense fer bandera de res, només per salut i per provar si algunes coses, com la meva pell, milloren. Possiblement es veurà aquest canvi en el blog ja que el que aquí public és el mirall de l’alimentació que es fa a casa.

Ingredients
1 tassa d’arròs integral cuit
1 remolatxa
1 pastanagó
75 gr sèsam
1 ceba
1 all
100 gr de flocs de civada (millor sense gluten)
oli oliva verge extra, sal, pebre bo, julivert
per a la maceració
1 ceba morada
1 pastanagó
1 remolatxa
oli oliva verge extra
vinagre de poma

Primer de tot prepararem les verdures macerades. Per a això tallarem la ceba en juliana fina, el pastanagó i la remolatxa. Millor si teniu una mandolina per a què quedi el més finet possible. Mesclarem les verdures amb una cullerada d’oli i un raig de vinagre de poma, salpebrarem al nostre gust i deixarem que reposi un mínim de 30 minuts. Ho anirem remenant de tant en tant. Jo vaig macerar la remolatxa a part per evitar que tenyís tot el demés.

Mentre aprofitarem per fer l’hamburguesa. Posarem l’arròs ja bullit en un bol. Picarem o ratllarem la remolatxa i el pastanagó. Reservarem.

Farem farina dels flocs de civada amb la picadora o la thermomix.

Torrarem el sèsam en sec en una paella uns 3-4 minut. Reservarem.

Tallarem la ceba i l’all en brunoise i el passarem per la paella amb poc oli, quan sigui transparent hi afegirem la remolatxa, la pastanaga i la hi tendrem un minut.  Apagarem el foc i ho mesclarem amb el sèsam i l’arròs. Afegirem quasi tota la farina de civada manco unes 3-4 cullerades per poder enfarinar les hamburgueses. Salpebraerem al nostre gust i hi posarem el julivert picat. Dividirem la massa en 4 parts i formarem les hamburgueses amb cada una d’elles. Les passarem per la farina de civada i les torrarem en una paella amb una mica d’oli.

Servirem les hamburgueses acompanyades de la verdura macerada.

Com que ja tenen la seva part d’hidrats em semblà una bona opció substituir el pa per una senzilla ensalada verda.

Si no les heu de consumir totes les podeu congelar, abans de passar-les per la paella, ben embolicades amb paper film.

5 thoughts on “Hamburguesa de remolatxa i verdures macerades

  1. M’encanten ses hamburgueses de remolatxa, i jo crec que sa remolatxa li dóna un gust tan bo que res ha d’envejar a ses de carn…tenen una pintassa

    M'agrada

  2. Hola Catalina! Quina bona pinta aquestes hamburgueses!
    Tenc ganes de fer-les, però tenc un dubte, la remolatxa és fresca o bollida (de les que venen envasades al buit)?
    Moltes gràcies!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s