cremes i sopes · General · Receptes salades · verdures

Crema de pastanagues morades i api

Quan parlam de Festes de Nadal parlam d’excés i afartament i cercam depurar l’organisme tan aviat com tornam a la rutina. En el meu cas cerc aliments que curin, després de passar totes les vacances amb un refredat com no havia tengut mai. Els meus sentits estan completament adormits i només en petites ocasions puc notar olors i gustos.  És una situació que em té molt cansada perquè són les meves eines de feina i perquè és molt poc agradable no sentir res.

Així que, cercant aliments sans que ens curin per dins i per fora, he fet una crema que m’ha fet molt contenta el poc temps que he notat el gust. És lleugera i refrescant i es fa en un no res. Su no trobau pastanagues morades les podeu substituir per pastanagues de tota la vida.

Ingredients
6 pastanagues
4 branques d’api
1 ceba petita
1 all
1 cm d’arrel de gingebre
1 l d’aigua
oli verge extra
sal i pebre bo

Posarem una cullerada sopera d’oli en una olla i hi sofregirem la ceba tallada en brunoise. Quan sigui transparent hi posarem l’all i el gingebre ratllat, remenarem només per a què no s’aferri. Deixarem que el gingebre amolli la seva essència i un minut després hi posarem l’api tallat a bocins i les pastanagues pelades i tallades a rodanxes gruixades. Marcarem les verdures, baixarem el foc i les hi tendrem un minut.

Abocarem l’aigua, salpebrarem al gust i deixarem que bulli uns 20 minuts. Passat aquest temps, passarem la crema pel túrmix o per la thermomix. Rectificarem de sal i la servirem ben calenta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s