General · llegums · pa

Pa de llenties

Qui m’hauria hagut de dir que faria una entrada amb llenties? i és que els llegums i jo estam barallats a mort. Només els cigrons entren dins la meva cuina i poques vegades, tal i com vàreu poder veure amb la recepta de l’hummus. El que no ha pogut fer ma mare amb anys d’insistència ho ha aconseguit la Recepta del 15. Quan vaig veure el repte del mes em va pegar l’ànima als peus i vaig pensar que no hi participaria. Però com que em sabia greu ser tan obstinada vaig recapacitar.

Alguna vegada havia menjat un pa hindú fet amb farina de llenties i cercant-lo vaig trobar aquest. La veritat és que m’ha encantat. No serà la darrera vegada que en faci. Surt un pa baixet, amb un lleuger gustet dolcet i molt melós. Si llegiu la recepta veureu que és molt fàcil de fer. Estic contenta d’haver vençut les meves reticències… ja puc cuinar llenties de qualque manera!


Ingredients
200 gr de llenties cuites
100 ml aigua tèbia
50 gr de farina integral
2 cullerades de mel
1 cullereta de llevadura seca de forner
200 gr farina de blat
1 cullereta de sal
1 cullerada d’oli

Posam les llenties en un bol amb l’aigua i les trituram fins a obtenir una crema espessa. Hi afegim el llevat, la farina integral i la mel i ho mesclam bé.


Seguidament hi posam la farina de blat. Quan estigui lligat hi afegim l’oli i ho pastam fins que tenguem una massa elàstica que no s’aferri a les mans. Feim una bolla i la tapam amb un drap fins que hagi doblat el volum. Enfarinam una palangana de forn i hi aplanam la bolla al damunt. Amb una espàtula o un ganivet feim talls sense arribar abaix del tot, com es veu a la fotografia.

Deixam tovar el pa fins que torni a a doblar el volum (podeu enfornar-lo a 30ºC mitja horeta si teniu pressa). Prèviament encalentirem el forn a 200ºC i hi posarem el pa de 20 a 30minuts o fins que sentim que fa renou de buit.

5 thoughts on “Pa de llenties

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s