carn · Cuina mallorquina · General · Receptes salades

Llengua amb salsa de magrana

Quan vaig fer la recepta del motllo de colflori amb botifarró ja vaig parlar del llibre de cuina de Coloma Abrines. Un clàssic de la cuina mallorquina que sempre és interessant revisar i provar. Una de les receptes que m’havia cridat l’atenció era la llengua amb magrana. Després d’una prova que no me va satisfer he tornat a fer-la de diferent manera amb resultat satisfactori. Si sou lectors d’aquest llibre veureu que les receptes tenen moltíssimes interpretacions i variacions. Aquesta vegada he emprat la llengua de vedella, bastant més grossa que la de me. Tant és la que empreu, el que val la pena és fer la recepta. I ara que és temps de magranes és el moment idoni per posar-s’hi.

Ingredients
1 llengua de vedella
2 magranes grosses
1 ceba
2 alls
2 fulles de llorer
1 tassó de vi negre
Aigua
grans de pebre
farigola, romaní

Posarem la llengua dins l’olla a pressió amb una fulla de llorer, els grans de pebre, la farigola, el romaní i sal. Taparem la llengua d’aigua i ho posarem a bullir una hora i mitja*. Quan hagi passat el temps comprovarem que és cuita amb l’ajuda d’un ganivet o una broqueta. Ha de quedar fluixa. La treurem de l’aigua i la pelarem quan encara sigui calenta. Reservarem el brou i deixarem que la llengua refredi abans de tallar-la. Es pot bullir el dia abans, si voleu.

Tallarem la ceba a daus i la sofregirem amb una mica d efarigola i un all. Mentrestant esflorarem una magrana i mitja. Quan la ceba sigui transparent hi posarem els grans de magrana i deixarem que cogui tot junt uns 5 minuts. Hi abocarem el vi i 3 tassons del brou de la cocció de la llengua. Baixarem el foc i deixarem que cogui uns 20 minuts. Si redueix molt hi afegirem un tassó de brou o dos. Jo en total n’hi he arribat a posar uns 6.

Passarem la salsa pel túrmix i la passarem per un colador xinès. La tornarem a posar a la mateixa olla i quan arrenqui el bull hi posarem les tallades de llengua, d’un centímetre de gruixa. Deixarem que es confiti tot plegat uns 5 minuts més. Posarem brou en cas de què faci falta. Salpebrarem.

Per acompanyar la llengua freigirem patata a rodanxes gruixades o també la podem acompanyar amb arròs.

Emplatarem la llengua amb la salsa i amb la resta de magrana esflorada.

Nota* El temps de cocció de la llengua dependrà de la vostra olla a pressió. Ha de quedar melosa. Si emprau una llengua de me potser amb una hora en tendreu a bastament.

Val la pena que acompanyeu la llengua amb els grans de magrana, el contrast entre la carn i els granets que es rompen dins la boca és molt interessant.

One thought on “Llengua amb salsa de magrana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s