General · postres · receptes dolces

Bund cake de xocolata i la seva gelèe… mort per xocolata!

Els bundt cakes són pastissos fets en motllos  circulars en forma d’anell, amb un forat al mig, per a què la calor del forn es reparteixi igual per totes bandes. Els bescuits solen ser de massa densa i humida, de crosta cruixent i són característics de la reposteria dels Estats Units. Hi ha infinitat de formes, de motllos sorprenents i preciosos amb els quals es poden fer multitud de receptes. La que veis aquí l’he treta d’un dels meus blogs preferits, de Sweet and sour, només que he canviat el glassejat per la gelèe de xocolata que ja havia fet per al Brownie tres textures de xocolata.

Si sou amants de la xocolata no podeu deixar passar per alt aquest pastís, de gust intens i humit, molt fàcil de fer i que no requereix molt del vostre temps. Només us faig unes quantes recomanacions:

-Millor si el feis d’un dia per a un altre, per a què la massa pugui assentar-se.

-Procurau que el motllo quedi ben untat de mantega per a totes bandes perquè si s’aferra el bescuit serà una llàstima que es faci malbé en el darrer moment. Últimament he emprat la mantega en spray o spray desenmotllant. La trob molt recomanable per a aquest tipus de pastís ja que és més fàcil que es reparteixi de manera uniforme. Els motllos de bunt cake són preciosos però tenen molts de racons!

-Una vegada tret del forn, s’ha de deixar refredar entre 10 i 15 minuts. Si el desenmotllau abans serà massa calent i inestable i espodria fer a miques. Si el desenmotllau una vegada refredat, serà difícil de treure.

Ingredients
330 gr de llet
220 gr sucre mòlt
175 gr sucre morè
1 c/p extracte de vainilla
250 gr mantega
200 gr xocolata de cobertura 70% cacau
1 pessic de sal
2 ous
265 gr farina
2 c/p llevat en pols tipus canari
35 gr cacau pur en pols
per a la geleé de xocolata
120 gr nata 35% M.G.
140 gr aigua
180 gr sucre
60 gr cacao pur en pols
4 fulls de gelatina
gra d’ametlla o crocanti

Tamisarem la farina en un bol, hi afegirem el cacau, la sal i el llevat en pols.

En un bol gran mesclam la llet tèbia amb els sucre en pols i el sucre morè fins que es disolguin.

Fondrem la mantega amb la cobertura de xocolat. Si ho feim al microones ho deixam 1 minut, mesclam amb una cullera i anam de 10 segons en 10 segons fins que ens quedi una crema. Reservam. Si ho feim al foc, remenam constantment a foc baix per a què no es cremi i retiram quan tenguem la crema a punt. Deixarem que atemperi un instant.

Afegirem els ous d’un en un a la xocolata sense batre, és important, només mesclar fins que tenguem una crema homogènia. Just després hi abocarem la mescla de llet i sucre i ho barrejarem amb compte, sense crear escuma.

Hi posarem la farina i el cacau en 3 tandes fins que ens quedi ben integrat.

Abocarem dins el motllo prèviament untat de mantega. Hem de procurar que la massa arriba a tots els racons del motllo. Pegarem petits cops amb el motllo contra una superfície dura per a què surtin les bombolles d’aire que hagin quedat.

Enfornarem a 160ºC una hora o una hora i 10 minuts.

Treurem del forn i deixarem que reposi sobre una reixa entre 10 i 15 minuts. Pegarem un parell de copets amb el motllo contra l’encimera. Desemmotllarem amb molt de compte i i tornarem deixar a la reixa fins que refredi totalment.

Per a fer el glassejat 

Hidratarem els fulls de gelatina amb aigua i gel. Posarem un cassó al foc amb l’aigua, la nata i el sucre. Quan estigui a punt de bullir hi abocarem el cacau en pols i remenarem tot el temps durant un minut, és important no deixar-ho de mans perquè es crema fàcilment. Ho retirarem del foc, hi afegirem els fulls de gelatina prèviament escorreguts. Remenarem per a què es disolguin.

Colarem per evitar possibles grums i deixarem que entebeixi.

Abocarem sobre el bundt cake i hi empolsarem el gra d’ametlla o el crocanti.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s