Cuina mallorquina · General · peix i marisc · Receptes salades

Llampuga amb pebres, un clàssic de temporada

La llampuga és un dels peixos més apreciats a Mallorca. El fet que sigui de temporada, la textura de la seva carn i el preu, bastant assequible, contribueixen en gran mesura a la seva popularització. quan el peix viu en el mar adquireix moltes tonalitats de color, sobretot grogues i verdes, tonalitats que desapareixen quan se’l pesca per passar a un gris metal·litzat.

A casa meva la solem menjar tal i com la present avui però com deveu pensar, hi ha moltes maneres de cuinar-la. La llampuga amb pebres deu ser la manera més coneguda, és ràpida i senzilla i admet tantes variants com volgueu. Jo he aprofitat les tomàtigues en conserva que tenim d’aquesta darrera collita. Crec que un dels secrets és que la salsa sigui bona i que tengui un punt picant.

Provau també de cuinar la llampuga arrebossada, us semblarà un peix molt fi i totalment diferent al que estau acostumats.

Ingredients (2-3 persones)
1 llampuga (aquesta feia uns 800 gr)
3 pebres vermells
600 gr tomàtigues
50 gr vi negre o brandy
alls
1-2 pebres coents
llorer, romaní, farigola
oli i sal
farina

Demanrem a la peixateria que ens tallin la llampuga a rodanxes d’un dit i mig de gruixa.

Tallarem els pebres a bocins amb les mans. Reservarem.

Pelarem les tomàtigues i les passarem pel túrmix. Reservarem

Salpebrarem el peix i el passarem per farina. Posarem oli abundant en una paella i hi fregirem la la llampuga fins que s’hagi daurat a cada banda, procurant no coure-la en excés. La reservarem en una greixonera.

Dins la mateixa paella i amb un raig de l’oli de la llampuga colat, per treure restes de farina cremada, hi enrossirem el pebre coent, el llorer i uns grans d’all. Hi abocarem el pebre i deixarem que cogui uns 10 minuts o fins que siguin tous. Hi afegirem la tomàtiga capolada, el romaní i la farigola al gust i també el vi. Salpebrarem i deixarem coure uns 5 minuts més.

Cobrirem la llampuga amb els pebres i la hi tendrem uns minuts per a què s’amari bé de la salsa abans de servir-la. La podeu fer amb temps i encalentir-la talment com la teniu just abans de dur la greixonera a la taula.

 

2 thoughts on “Llampuga amb pebres, un clàssic de temporada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s