ensalades · entrants · General · Receptes salades

Bombó cruixent de figa i formatge de cabra amb ensalada

Bombó cruixent de figa amb ensalada

Tot i fer-me molts propòsits he estat incapaç de ser constant amb el blog aquest mesos de calor i l’he tengut tan abandonat que a hores d’ara dubt que hi hagi algú que el segueixi. Així que abans de res i per si algú a l’altra part de la xarxa ho llegeix, disculpes!!!

Bombó cruixent figues

I retornam amb forces i amb una entrada especial per a mi. Primer, perquè la figa és una de les meves fruites preferides i per la qual tenc una simpatia especial. La pagesia mallorquina ha sabut treure rendiment d’aquest fruit durant segles i segles. El clima mediterrani ha afavorit el desenvolupament de les figueres i, en conseqüència, l’ús del seu fruit en la cuina.

Segon perquè vull dedicar aquesta recepta a l’amo en Guillem Coves  per la lliçó magistral que em donà trescant pel figueral. Me’n mostrà algunes més comuns com les paretjals, les roges o les bordissot negre i altres que no ho són tant com les figues tià penya o les cosme manyo. Les figues que aquí veis són d’aquell mateix dia. Mentre en collíem una rera l’altra l’amo en Guillem, que és un pou de saviesa, aprofità per dir-me algunes gloses que, carregada com anava, no podia apuntar.

bombó cruixent figa1

Vaig aprofitar la varietat bordissot negre per fer aquests bombons, una recepta que tant podeu fer acompanyada amb una ensalada o per un aperitiu. Ja els he fet en dues ocasions i per aquest motiu veureu dues maneres diferents d’embolicar-los. Tot i que no queda tan vistós, vos recoman fer el farcell de la primera manera, de la segona és més fàcil que es cremin les puntes perquè la pasta brick cou molt ràpidament.

bombó cruixent figa3

Ingredients
3 fulls de pasta brick
6 figues (aquestes eren bordissot negre)
6 rodanxes de formatge rul·lo de cabra petit
lletuga variada

per a la vinagreta
3 c/p oli
1 c/p vinagre
1c/p confitura de figues
sal en escates, pebre bo

bobó cruixent figa4

Encalentirem el forn a 180ªC.

Farem un tall a cada figa sense cabar-la de tallar i hi posarem el tall de formatge sense la crosta. L’embolicarem amb la meitat d’un full de manera que ens quedi ben tancat per totes bandes.

Enfornarem els bombons uns 10-15 minuts o fins que vegem que la pasta ha tornat dura i ha agafat un color daurat.

bombó cruixent figa4

Mentrestant farem la vinagreta mesclant l’oli, el vinagre i la confitura. Emulsionarem amb l’ajuda d’unes les varilles.

Emplatarem acompanyant els bombons amb les fulles de lletuga variada i la vinagreta.

bombó cruixent figa5

 

 

 

7 thoughts on “Bombó cruixent de figa i formatge de cabra amb ensalada

  1. M’ha semblat una idea boníssima de farcellet. D’entrada, t’he de dir que a mi també m’agraden especialment, les figues!! Més d’un mal de panxa he agafat, d’estar-me sota l’arbre sense parar de menjar-ne… hi hi hi. La varietat bordissot? M’agrada que ho expliqui, ni sabia que existís! Jo només en deia o de coll de dama o les verdes. A l’empordà també en tenim moltes (comarca de la família meva), i al Vallès també (a casa). Abans d’acabar, et convido a visitar-me, avui tinc una recepta mallorquina!! Petons

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s