Una de les riqueses de la cuina és la possibilitat d’experimentar i conèixer les diferents cultures a través de la seva gastronomia. La cuina Persa i la de l’Orient Pròxim traspua exotisme i diversitat però també és pròxima i germana de la cuina Mediterrània perquè beuen de les mateixes fonts i els ingredients d’ambdues són sovint els mateixos, emprats de manera diferent, enriquits amb espècies, algunes espècies diferents i altres que compartim o que aquí hem deixat d’usar.
El plat que ens ocupa avui és molt semblant als ous amb tomàtiga, plat de temporada típic a Mallorca en els mesos d’estiu en el qual es solien emprar les tomàtigues una mica tocades, per tal d’aprofitar-les, sofregides i mesclades amb ous batuts. Jo he optat per no remenar els ous i deixar que es coguin entre les verdures. I també he emprat una varietat de tomàtigues del meu hort que són verdes i que podeu veure a la fotografia. Si teniu l’oportunitat de tastar-les no la deixeu passar. Són una mica àcides de gust, de popa carnosa i suau i molt fàcils de pelar.
La recepta que he seguit és del llibre Persiana de Sabrina Ghayour.
Ingredients
3 tomàtigues
3 albergínies petites
2 ous
2 alls
llorer
1 c/p curcuma en pols
1/2 c/p comí en pols
1/2 c/p d’harissa* (opcional)
julivert picat per decorar
Primer de tot torrarem les albergínies senceres dins el forn o millor al caliu, si podeu. Les pelarem un cop cuites, les trinxarem i reservarem.
Escaldarem les tomàtigues i les pelarem. Les tallarem a grills o trossos grossos.
Posarem oli en una paella gran i hi daurarem els alls filetejats i el llorer. Quan els alls comencin a daurar-se hi afegirem les tomàtigues, la cúrcuma, el comí i l’harissa i deixarem que cogui a foc suau uns 10-15 minuts. Passat aquest temps, hi posarem l’algergínia, mesclarem bé i deixarem que tot el conjunt es confiti uns minuts. Salpebrarem.
Amb l’ajuda d’una cullera de fusta farem 2 nius en el sofregit i hi abocarem els ous. Taparem la paella per a què el vapor ajudi a coure el blanc i la deixarem al foc fins que els ous quallin.
Abans de servir empolvorarem amb el julivert picat.
*l’harissa és una salsa picant d’origen tunisià. La podreu trobar en comerços especialitzats en espècies.
Molt bona pinta! I ara que l’hort comença a donar els seis fruits será una recepta genial! Les tomates son d’alguna clase en especial o son tomaquets verdes?
Salut
Fuetimate
M'agradaM'agrada