General · postres · receptes dolces

Granola casolana per a un berenar saludable

Granola

L’àpat que més m’agrada fer és al matí però som molt repetitiva i en general sempre solc berenar el mateix: formatge fresc, pa integral, te negre amb llet i alguna fruita amb vitamina C. En anteriors posts he declarat les meves intencions de variar i introduir nous aliments que siguin saludables. Fa un temps vaig veure la recepta de la granola al blog The Celebration girl i la vaig trobar ideal per a mi.

Quasi mai he berenat de cereals industrials ni n’he comprat. El primer record que en tenc es remunta a la infantesa. Els meus pares no ens solien donar llepolies i molt menys brioixeria ni res que tengués aspecte de ser massa forà. Un estiu, m’imagin que cansats de sentir els nostres pregs influïts per la tele, ens varen comprar una capsa de flocs de cereals ensucrats. El segon dia, després d’obrir el paquet, el trobàrem infestat de formigues i se’n va anar directe al fems. I aquí acabà la seva breu incursió a casa perquè, per suposat, no en tornàrem a demanar mai més.

Granola casolana

Les vegades que n’he menjat no he gaudit de la seva textura gomosa. Però la granola és diferent perquè és cruixent i a mi, les coses cruixents, m’encanten. Podeu fer-la com més us plagui. He intentat no abusar amb les quantitats de fruits secs i hi he posat xarop d’atzavara en lloc de mel. Podeu jugar amb els ingredients adaptant-la al que tengueu a casa: panses, prunes i albercocs secs… Si no voleu afegir les espècies, vosaltres mateixos, ara, no serà el mateix i el conjunt, de bon matí amb un iogurt natural, ressuscita al més adormit.

Ingredients

2 tasses de flocs de civada
1-2 c/s de nous
1-2  c/s d’ametlles crues o filetejades
1-2  c/s pipes de carabassa
2  c/s de blat sarraí en gra
2  c/s llavors de lli
2  c/s de xarop d’atzavara o de mel
2  c/s d’oli
6  c/s d’aigua
1  c/s d’extracte de vainilla
1 c/p de canyella en pols
1/2 c/p de gingebre en pols
1/4 c/p cardamom en pols

Equivalències: c/s cullera sopera, c/p cullera de postre

Granola6

Encalentirem el forn a 180ºC.

En un bol hi mesclarem els ingredients secs: la civada, el blat sarraí, les pipes, les avellanes i les ametlles trossejades i les llavors de lli.

En un altre bol hi mesclarem els líquids: l’oli, l’aigua, l’extracte de vainilla, el xarop o la mel i les espècies. Quan ho tenguem ben integrat ho abocarem a l’altre bol. Mesclarem bé i enfornarem la granola entre 15 i 20 minuts. Cada 5 minuts ho anirem remenant per a què la calor es reparteixi arreu. Quan vegem que és cuita la traurem del forn i deixarem que refredi.

Granola2

La guardarem en un recipient hermètic i ja està, a passar-ne gust amb iogurt, amb llet, sobre un gelat o en molts altres postres.

Nota: si trobau que no és molt dolça afegiu-hi més xarop o més mel. Els fruits secs, si ja estan torrats com passa amb les avellanes, es poden posar més tard, als darrers 10 minuts.

granola3

 

 

7 thoughts on “Granola casolana per a un berenar saludable

 1. Me chifla la granola. En casa la suelo preparar de vez en cuando, porque damos con ella… y con esto de la operación bikini….no puede ser. Buena receta si señor. Bss

  Virginia “sweet and sour”

  M'agrada

 2. Bon dia! Acabo de conèixer el teu blog, abans que res, felicitats! Ja tinc algunes receptes en ment que faré ben aviat.

  Per la preparació d’aquesta recepta si volem afegir panses, nabius o coco, millor al final?

  Moltes gràcies!

  M'agrada

  1. Hola Mireia, em pens que sí, si afegeixes els ingredients que comentes al final evitaràs que es cremin o es ressequin més. M’alegra que hagis vist receptes que t’hagin agradat i esper que tenguin el resultat que desitges. Moltes gràcies per visitar el blog i fer un comentari. Fins ben aviat!!!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s