Cuina mallorquina · entrants · General · pastes salades · Receptes salades · verdures

Coca de pebres torrats i blaves


coca pebres torrats i bolets5

Les pluges d’agost han avançat la temporada de bolets, el camp estava ben humit i les alzines ens esperaven per oferir-nos els fruits que neixen davall les seves fulles caigudes. Allà estaven, mig amagats, fins que els posàrem al paner i cap a casa.

Per aprofitar que els pebressers anaven ben rabents i en teníem de collita, em va semblar perfecte per a una de les receptes que més m’agraden de la cuina tradicional de l’illa: la coca. Tant m’és si és de pebres com de verdura… les pastes salades són una de les meves debilitats i no n’havia fet cap pel blog. Millor no ho podia tenir.

Pel que fa als ingredients anotats, he d’aclarir que els pebres són els de l’hort del meu pare i que són més prims i no tan carnosos com els de compra, motiu pel qual en pos tants. Tot i haver-los pesat, vaig perdre el full amb la quantitat. Us haureu de fiar del vostre ull. Malgrat tot, serà millor si sou generosos amb el farcit.

Si teniu l’oportunitat de torrar els pebres al caliu, guanyarà molt en el sabor final, sinó només ho heu de fer com indic més avall. No vos aconsell els pebres que ja venen torrats i en conserva. L’àcid que se’ls posa sol ser bastant indigest i el gust no és el mateix. El dia que la vaig fer no tenia saïm. En el seu lloc hi vaig posar ua miqueta més d’oli i la veritat és que no ho vaig notar.

Ingredients (per a una llauna de 38x25cm)

per al farcit
12 pebres torrats
3 albergínies torrades
1 ceba
1 porro
1 manat de julivert
2-3 alls
1 dotzena de bolets
oli verjo, sal, pebre bo, pebre bord.

per a la pasta
250 gr farina
5 gr llevat premsat
1 nou de saïm o 1 cullerada d’oli més
35 gr oli
115 gr aigua

Si no teniu els pebres torrats és tan senzill com coure’ls al forn untats d’oli a 180ºC uns 45 minuts. Deixarem que degotin el suc, els pelarem, treurem les llavors i farem a trinxes llargues. Farem el mateix amb les albergínies.

coca pebres torrats i bolets2

Tremparem els pebres i les albergínies amb la ceba tallada a daus petits, la part blanca del porro, els alls i el julivert picat. Salpebrarem al nostre gust i hi afegirem oli.

Netejarem la terra dels bolets amb un paper de cuina humit. Els escaldarem introduint-los en aigua bullint. Quan l’aigua torni a aixecar el bull l’aturarem i els deixarem a dins uns 2 minuts. Colarem bé i els mesclarem amb els pebres.

Fondrem el llevat amb l’oli, l’aigua i el saïm si n’hi posam. Hi mesclarem la farina a poc a poc i ho pastarem fins que tenguem una pasta homogènia que no s’aferra a les mans. La taparem i deixarem que tovi i dobli el seu volum.

Un cop haurà passat el temps, repastarem la massa i l’estirarem amb les mans en una llauna untada d’oli o coberta amb paper de forn fins que quedi ben prima i repartida per igual. Tornarem deixar que tovi una altra vegada.

coca de bolets i pebres torrats

Encalentirem el forn a 180ºC.

Escamparem els pebres per damunt la coca de manera que quedin ben repartits. Hi posarem un raig d’oli i l’enfornarem uns 35-40 minuts o fins que vegem que la crosta està dauradeta i que és cuita de sola.

La treurem del forn i la deixarem refredar. Acompanyada d’un bon vi negre i d’una mica de raïm serà un plat de primera.

 

 

5 thoughts on “Coca de pebres torrats i blaves

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s