General · postres · receptes dolces

Gelat de figa per a Concurso #cocinaunasonrisa

gelat de figa

El blog d’en Manu Catman celebra el 3r aniversari amb el concurs Concurso#cocinaunasonrisa, està obert a tothom i no fa falta tenir blog per fer-ho. El que pretén en Manu és que la gent publiqui una recepta que formi part d’una història que els faci somriure.

Per a la meva participació he triat una recepta de gelat. No perquè tengui una història concreta darrera ella sinó perquè pens que aquestes postres tan refrescants sempre van acompanyades d’un somriure. No hi ha reunió familiar, dinar o sopar de festa durant l’estiu que no acabin amb un bon tassó de gelat. Els mallorquins en sabem gaudir acompanyant-lo amb una bona coca tovada o una ensaïmada. I no és pagat veure la cara de felicitat de qualsevol infant quan en mengen un tassó. Aquests dies amb els meus nebots els n’he vist passar un bon gust. I com que havia d’aprofitar l’excedent de figues vaig  pensar que seria una bona idea cuinar-les així. Enguany n’hi ha una bona collita i són perfectes per fer experiments.

Aquí va la recepta, felicitats per l’aniversari, Manu!

gelat de figa2

Ingredients

1 kg de figues
200 ml nata 35% M.G.
250 ml llet
6 c/s sucre
2 vermells d’ou
1 bocí de beina de vainilla

Rentarem les figues i les deixarem degotar. Pelarem les que siguin més verdes i descartarem el capoll. Triturarem amb el túrmix i reservarem.

Obrirem la beina i rasparem les llavors. Les mesclarem amb la llet juntament amb la beina, dues cullerades soperes de sucre i ho bullirem. Deixarem entebeir.

gelat de figa1

Batrem els vermells d’ou amb dues cullerades de sucre i hi abocarem la llet prèviament colada i tèbia. Ho abocarem en un recipient i posarem aquest a coure al bany maria. Anirem remenant fins que espesseixi. Deixarem refredar.

Batrem la nata fins que estigui semi-muntada. quan comenci a espessir hi afegirem les dues cullerades de sucre, acabarem de semi-muntar ( a mi m’agrada que no estigui muntada del tot).

Mesclarem la nata amb la popa de figa i amb la crema fins que tenguem una preparació homogènia i ho posarem en un recipient tapat dins el congelador. Per rompre els cristalls l’anirem batent cada 45 minuts  2 o 3 vegades. Si el gelat és per l’endemà el traurem una mica abans, el tornarem passar pel túrmix i tornarem a deixar que agafi cos al congelador. Si teniu gelatera us podreu botar tots aquests passos.

gelat de figa3

 

10 thoughts on “Gelat de figa per a Concurso #cocinaunasonrisa

 1. Es uno de mis helados favoritos así que te agradezco mucho que lo hayas compartido para cocina una sonrisa!!!
  Recuerda subir tu foto al easy promos que hemos preparado y que así podamos votar tu receta 😀
  Muchas gracias y a seguir sonriendo

  M'agrada

 2. Me encanta este helado de higos¡¡¡ Y menudos higos has encontrado para este postre.

  Por cierto esa sobrasada de la que me hablas la tengo que porbarla. Quizás es que aquí no encuentro buena sobrasada. Pero me pareció que la que me he traido estaba riquisima. Siempre me ha parecido que la sobrasada era una pasta grasa, pero esta es un embutido de categoría. Bss

  Virginia “sweet and sour”

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s