Cuina mallorquina · entrants · General · Receptes salades

Coca sense tou amb bacallà esqueixat

 

coca sense tou de bacallà esqueixat

Fins ara podíeu trobar al blog la coca amb verdura que hem fet sempre a casa meva, una coca de massa tovada que em sembla boníssima i que és ideal quan fa calor (veureu la recepta punxant aquí). Quan no tenc temps o en dies més freds, com els d’ara, em va molt bé la recepta que public avui perquè és ràpida i no porta llevat. Ja veureu que es fa en un minut i quasi bé no necessitau tenir balança. En èpoques d’estudiant la feia amb una tassa petita posant la mateixa mesura d’oli que de cervesa i la farina que es bevia. Tot i això m’estim més amb les proporcions que us detall perquè no té tant de greix. El farcit del damunt pot ser tan variat com la vostra imaginació us permeti: ceba caramel·litzada amb formatge de cabra, amb pebres torrats, de verdura, amb gules,… Jo vaig posar flocs de civada a la massa però si no en teniu posau el mateix pes en farina. És una coca cruixent, si la feis primeta, que sol tenir molt bon resultat.

coca esqueixada-bacallà1

Ingredients
per a la massa
150 gr farina de xeixa
25 gr flocs de civada
75 gr cervesa
50 gr oli oliva
1 pessic de sal
per a acompanyar
4 tomàtigues de la pera
herbassana o alfabeguera
mesclum o créixens
bacallà esqueixat o fumat
oli, sal, pebre bo, vinagre de mòdena, pebre bord

Mesclarem l’oli, la sal i la cervesa dins un bol. Hi afegirem la farina tamisada i pastarem fins que tots els ingredients formin una massa homogènia que no s’aferri a les mans. Si trobau que falta farina afegiu-n’hi una culleradeta. Deixarem que reposi uns minuts si tenim temps.

Coca sense tou amb esqueixada de bacallà

Dividirem la massa en 5 porcions. Farem una bolla amb cada una d’elles i les estirarem amb l’aprimador. A mi m’agrada fer-les individuals, que tenguin forma allargada i irregular però poden ser rodones, una de grossa o com trobeu. Les punxarem arreu amb una forqueta per a què pugui sortir l’aire.

Encalentirem el forn a 180ºC i hi posarem les coques entre 10 i 15 minuts. Mentrestant tallarem les tomàtigues  a rodanxes i les amanirem amb oli, els alls laminats, herbassana o alfabeguera, sal i pebre bo (si ho podeu tenir fet abans molt millor, així agafarà més gust d’herbes).

 

Treurem les coques, hi posarem la tomàtiga i les enfornarem 5 minuts més. Quan estiguin ben daurades les treurem i deixarem que refredin sobre una reixa.

Amanirem els créixens o el mesclum i el disposarem sobre la coca. Farem el mateix amb el bacallà. Empolsarem amb una mica de pebre bord, un fil d’oli verge i servirem.

coca esqueixada-bacallà3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s