General · postres · receptes dolces

Pastís normand de poma

Aquest és un dels meus pastissos preferits i feia temps que el volia publicar. Els pastissos de poma solen agradar molt i són una bona opció després d’un dinar.

He combinat diferents tipus de poma (granny smith amb pink lady) i hi he afegit calvados. A mi m’agrada enfornar aquests pastissos el mateix dia perquè la base queda més bé. Si no teniu temps podeu preparar-ho tot el dia abans i després només serà muntar i enfornar. Jo en general ho faig així i en un momentet el tenc a punt.

Ingredients (per a un motlle de 26 cm)

per a la massa sablé

150 gr farina

75 gr mantega

1/2 c/p sal

1 c/p sucre

1 ou

2 c/s aigua freda

per al farcit

600 gr pomes

50 gr calvados

210 gr sucre

3 gr canyella en pols

100 gr llet

300 gr nata líquida

8 gr extracte vainilla

2 ous

4 vermells

120 gr ametlla en pols

llimona

Primer de tot farem la massa. Mesclarem la farina tamisada, la sal i el sucre en un bol. Hi afegirem la mantega a daus ben freda i la integrarem fregant els ingredients amb les mans fins que ens quedi com a miques de pa. Si teniu un processador d’aliments aquesta passa serà molt més senzilla. Hi sumarem l’ou i l’aigua. Mesclarem integrant-ho tot, sense pastar. Farem una bola. L’embolicarem amb paper film i la deixarem a la gelera una hora com a mínim.

Aprimarem la base sobre una superfície enfarinada. La colocarem en el motlle prèviament untat d’oli o de mantega i ho tornarem a posar a la gelera fins que sigui hora d’enfornar.

Pelarem i tallarem les pomes en vuit parts cada una. Hi posarem una mica de llimona per a què no s’oxidi i la mesclarem amb 50 gr de sucre i la canyella. Courem les pomes en una paella, les ruixarem amb el calvados i deixarem que coguin fins que estiguin toves. Reservarem.

En un bol mesclarem els ous, els vermells, i el sucre. Hi afegirem la llet i l’ametlla en pols i ho integrarem bé. Tot seguit hi afegirem la nata i l’extracte de vainilla. Mesclarem bé.

Treurem el motlle de la gelera i hi abocarem la crema d’ous i ametlla (ha de quedar espai per a la fruita així que anau alerta a posar-ne massa). Repartirem les pomes arreu del pastís i l’enfornarem entre 30 i 40 minuts a 160 ºC. Quan vegeu que la crema ha quallat, però que el centre tremola lleugerament, serà senyal que el pastís està a punt. Deixarem que refredi sobre una reixa. La servirem empolsinada de sucre o amb làmines d’ametla. També hi diu molt bé acompanyat de crema anglesa o amb gelat de vainilla.

Nota: Amb aquestes quantitats em va bastar per a un pastís de 26 cm i per a un altre d’uns 10 cm, que és el que veis a les fotografies

2 thoughts on “Pastís normand de poma

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s