entrants · General · Receptes salades

Crumble de carabassa amb feta i sàlvia

crumble-carabassa3

Quan era més petita i anava a l’escola em feien pànic les carabasses que havien d’entrar a carretades a casa. Ara les que tenim són més nostres que mai perquè han nat a l’hort del meu pare. N’han sortit de tots els colors i varietats, fins i tot d’aquestes que només serveixen per decorar. Passat un temps s’assequen per dins i duren molt. D’aquestes darreres en varen sortir tantes que fins i tot vaig muntar una paradeta al mercat de Llubí, el meu poble, i vaig vendre quasi totes les que duia. No em vaig fer rica però vaig passar un matí ben entretingut.

crumble-carabassa7

Com cada dia 15 i sempre que és possible, aquest blog s’afegeix a la Recepta del 15. Aquest mes han apostat per la carabassa, una fruita que m’encanta i de la qual en veureu més receptes una mica més avall. No sabia ben bé què fer, per a mi sola la faig a la planxa o al vapor… fa temps feia una coca de carabassa que era boníssima, molt humideta i que solia tenir bastant d’èxit. Al final la resposta la vaig trobar gràcies a una recepta dels Fogons de la Bordeta (punxau aquí) i de la qual n’he fet la meva pròpia versió. Queda molt  bé com a entrant i més ara que som a la tardor i ja comencen a fer gola plats calents i un tant més consistents.

Per altres receptes amb carabassa en el blog: Pa cordat de carabassa, crema de carabassa amb xitaques, raviolis d’Afuega’l pitu vermell amb crema de carabassa.

Amb aquestes quantitats n’hi ha prou per 5 ramequins.

Ingredients
3 porros
500 gr carabassa
1 fulla de llorer
mig pebre coent
150 gr formatge feta
fulles de sàlvia
per al crumble:
180 gr de farina
120 gr de mantega
35 gr de flocs de civada
25 gr parmesà ratllat
sal i pebre bo

En una paella sofregim la part blanca dels porros tallats petits, el llorer i el pebre coent. Ho reservam. A la mateixa apella hi feim la carabassa tallada a daus petits. Quan faci uns minuts hi posarem la sàlvia picada i deixarem que es cogui una estona més fins que la carabassa comenci a ser tova. L’afegirem als porros juntament amb el formatge feta picat. Salpebrarem.

crumble-carabassa6

Encalentirem el forn a 180ºC.

En un bol mesclarem la farina, els flocs de civada, el formatge ratllat, la sal i el pebre bo. Hi posarem la mantega ben freda a daus i la mesclarem amb la resta amb els dits fins que ens quedi com a miques gruixades de pa.


Repartirem la mescla de verdures en els ramequins o en un recipient apte per al forn. Ho cobrirem amb el crumble i enfornarem entre 20 i 30 minuts o fins que vegem que la crosta ha adquirit un to daurat. Els treurem del forn i servirem una mica tebis. Esper que sigui del vostre gust!

També podeu sofregir la carabassa amb els porros però queda com a bullida.

7 thoughts on “Crumble de carabassa amb feta i sàlvia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s