Cuina mallorquina · General · postres · receptes dolces · verdures

Robiols de verdura

Per fer aquesta recepta n’he fet una de dues. He agafat el farcit dels robiols de verdura menorquins i els he unit a la pasta que feim a ca nostra de sempre, una massa fina, no gaire dolça i que, a diferència d’altres, no perd amb els dies.

M’agrada que siguin uns robiols que donin joc, ni postres ni entrants, només el que voldreu vosaltres que siguin. Aquesta és només una idea, si el farcit no és del vostre gust hi podeu posar el que volgueu: confitura, crema, crema de xocolata, cabell d’àngel,… imaginació al poder!

Ingredients (en surten 16 unitats)

per a la pasta

250 gr saïm

4 vermells d’ou

250 gr llet

80 gr oli d’oliva suau

4 c/s sucre

850-900 gr farina

per al farcit

2 manats d’espinacs

1 manat bledes

panses

brandy

oli, pebre bo, pebre bord, sal

Rentarem els espinacs i les bledes; treurem els tronxos. Deixarem que degoti la verdura. Tallarem les fulles en juliana no massa fina i les tremparem amb oli, sal, pebre bo i pebre bord. Posarem les panses a macerar en el brandy. Deixarem que tant les verdures com les panses reposin unes hores o tota la nit.

Per fer la pasta mesclarem el saïm amb el sucre i ho mesclarem bé. Hi afegirem els vermells d’ou (reservarem el blanc per després) i seguirem mesclant. Farem el mateix amb l’oli i la llet. Quan ho tenguem tot hi abocarem la farina tamisada i pastarem fins que tenguem una massa prou flexible que no s’aferri a les mans. Si trobam que ho necessita hi afegirem una cullerada de llet o una mica de farina.

Tallarem bocins d’uns 100 gr cada un i farem una bolla, l’aplanarem amb l’aprimador procurant que ens quedi un disc fi. Posarem una cullerada de verdura a una part del cercle i unes quantes panses. Tombarem el costat lliure de verdura unint les voreres fent una mitja lluna i les pressionarem per a què quedi clos el robiol. Amb l’ajuda d’un tallador de pastes treurem els sobrants. Decorarem la vora amb les dents d’una forqueta o amb qualsevol altra eina que tenguem per a aquest propòsit. Farem el mateix amb tots els trossos de pasta.

Pensau a colar la verdura per a què no quedi massa líquid, sobretot al final.

Batrem una mica el blanc d’ou i amb l’ajuda d’un pinzell pintarem tots els nostres robiols, sobretot per la part de les voreres per a què no surti el farcit.

Encalentirem el forn a 170 ºC amb calentor a dalt i abaix. Enfornarem els robiols entre 20 i 25 minuts o fins que vegeu que tenen sola i estan dauradets.

Deixarem que refredin damunt una reixa.

Abans de servir els empolsarem de sucre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s