General · pasta i arròs · Receptes salades

Pappardelle amb carxofes i anxoves

Tenc les carxofes tan presents en la meva dieta que em costa no incloure-les cada temporada en una recepta pel blog. Aquest és un plat senzill que fareu en un moment, quasi no necessita descripció. A mi m’agrada la pasta llarga però voltros podeu triar la que tengueu a casa o sigui del vostre gust. Alerta amb la sal, com que l’anxova sol ser gustosa no en necessita gaire. Esper que la suggerència vos faci gola.

Les mesures estan pensades per a unes dues persones

Ingredients

200 gr de pasta per persona

1 ceba vermella

2-3 carxofes

1 llauna d’anxoves en conserva

1-2 alls

formatge parmesà

Bullirem la pasta en una olla amb aigua abundant i una mica de sal. Quan estigui al dente la colarem i reservarem una mica d’aigua de la cocció.

Tallarem la ceba en juliana i la sofregirem amb els alls filetejats i una mica de llorer. Netejarem les carxofes de fulles fins que tenguem el cor, que tallarem a quarts. Quan la ceba comenci a ser rosseta hi afegirem les carxofes, remenarem i hi posarem una o dues cullerades de l’aigua de la cocció. Taparem la paella per a què el vapor ens ajudi a coure la carxofa. Picarem unes tres anxoves i les posarem a la paella en el darrer moment. Ho deixarem un minut i tastarem per saber si cal posar sal. Hi afegirem la pasta i la hi tendrem uns minuts, remenant de tant en tant per a què agafi bé els sabors.

Quan facem el plat l’acompanyarem amb unes dues anxoves per cap (dependrà del gust de cada un), pebre bo acabat de moldre i una mica de parmesà ratllat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s