Cuina mallorquina · entrants · General · pastes salades · peix i marisc · Receptes salades · verdures

Novembre: cocarrois dolços de mussola

Els cocarrois són la meva debilitat. M’agraden moltíssim i també experimentar provant noves receptes. A casa meva no n’hem fet mai amb pasta dolça, ni tampoc amb peix. Per això permeteu-me que abusi un poc més de na Caty Juan de Corral, aquesta vegada del llibre Repostería balear i publiqui aquesta recepta. La pasta no queda molt cruixent però el resultat és molt bo.

Ingredients
per al farcit
500 gr mussola
1 lletuga romana
4 manats d’espinacs
1 manat de grells
1 ceba
1 porro
1 manat de julivert
Alls
Pebre bo, pebre bord, oli i sal
per a la pasta
850 gr de farina
3 c/s sucre morè
200 ml suc taronja
1 tassa de les de cafè d’oli
160 gr de saïm

Treurem les fulles més verdes de la lletuga i la tallarem en juliana. Farem el mateix amb els espinacs. Tallarem la resta de verdures a trossos petits i l’amanirem amb oli, pebre bord i pebre bo al nostre gust. Deixarem que reposi. Ho podem fer el dia anterior, fins i tot.

Tallarem la mussola a daus, la tremparem amb oli, sal i pebre bord i la mesclarem amb la verdura.

Mesclarem el sucre, el suc de taronja, l’oli i el saïm. Abocarem la farina a poc a poc, afegint una mica de suc de taronja o d’aigua si és necessari. Hem d’aconseguir una massa elàstica que no s’aferri a les mans. Deixarem reposar.

Farem bolles d’uns 75 grams de pes cada una. Per fer el cocarroi agafarem una bolla i l’aprimarem. Posarem el farcit enmig, procurant que hi hagi peix, i tancarem la pasta en forma de mitja lluna. Farem pessics per a què quedi clos.

Enfornarem els cocarrois entre 170 i 180 ºC uns 30 minuts o fins que vegem que la sola és cuita i la pasta té un color daurat.

Deixarem refredar i a gaudir!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s