Cuina mallorquina · General · receptes dolces

Coca de Quarto

La recepta d’avui és una clàssic de la rebosteria mallorquina i no pot ser més senzilla, esponjosa i deliciosa…ideal per menjar amb gelat o xocolata calenta, encara que, tota sola, no necessita a ningú. Potser les mesures que es detallen a continuació us poden sonar estranyes i és que són el resultat de la conversió d’unces* a grams.

Aquesta coca, per mi, només té dos secrets, el primer és emprar midó de patata* en lloc de farina perquè fa que sigui més lleugera i esponjosa. El segon és utilitzar unes varilles elèctriques, millor si és una màquina tipus Kitchenaid, us facilitarà moltíssim la feina.

Amb aquests ingredients podeu fer quartos individuals o una coca com la que veis aquí.

Ingredients (per a un motllo d’uns 30 cm de diàmetre)
8 ous grossos
235 gr sucre mòlt i un poc més per empolsar la coca
165 gr midó de patata o sinó de farina fluixa
sal
saïm

Separarem el blanc del vermell d’ou. Posarem el blanc en un bol gran o en el bol de la nostra màquina amb un pessic de sal i el pujarem a punt de neu. Sense deixar de batre hi posarem el sucre mòlt a cullerades, de manera que ens quedi una merenga. Afegirem els vermells un a un. Quan els tenguem ben integrats hi abocarem el midó a poc a poc i seguirem batent 5 minuts més.

Mentrestant untarem el motllo de saïm i encendrem el forn a 160ºC a dalt i a baix.

Abocarem la crema dins el motllo i l’enfornarem a la part més baixa ja que creixarà una mica. Passat uns 25-30 minuts mirarem si està amb l’ajuda d’un ganivet. El treurem i donarem un cop fort a terra amb el motllo. El deixarem refredar sobre una reixa, l’empolsarem amb sucre i ja la tendrem a punt.

Nota*: La unça és una unitat de mesura que equival a uns 33 gr aproximadament. 12 unces són una lliura.

La casa “Espècies Crespí” comercialitza midó de patata. També en trobareu als establiments de l’Agromart

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s