carn · General · Receptes salades

Pollastre de ració a la sal, farcit de fraules i romaní

La cocció a la sal és una tècnica de cuina que permet coure al forn conservant els propis sucs de l’aliment, tots els seus aromes i propietats. Tot i ser més conegut el peix a la sal, també la carn és una bona opció per fer-la així. La recepta d’avui és amb un pollastret de ració, un pollastre petit, una mica més gran que una guatlla que sol pesar menys de mig kg, de carn magra i tendra. He optat per farcir-lo d’una fruita de temporada com la fraula però es pot substituir per magrana quan en sigui el temps o per una altra fruita vermella o, simplement,fer-lo sense farcit.

Aquest plat pot ser ben bé per a una persona com a plat únic ja que és una au petita, amb poca carn, ideal per a qui li agradi esplugar els ossos.

Ingredients
1 pollastre de ració
200 gr de fraules
1 branca de romaní
1/4 c/p pebre rosa
1 c/s melassa de magrana
1 pessic de sal
pebre bo
1 punta de pebre coent (opcional)
per a la crosta de sal
1 kg de sal gruixada
35gr aigua
1 blanc d’ou
comí
pebre bo
pebre de jamaica, pebre sichuan (opcional)

Netejarem el pollastre per dins i per fora i l’eixugarem bé. Salpebrarem. Rentarem i tallarem les fraules a daus i les mesclarem amb les fulles de romaní, la melassa de magrana, el pebre rosa, el pessic de sal, el pebre bo i el pebre coent. Farcirem el pollastre de fruita i el cosirem. Fermarem el coll de l’animal. Juntarem les ales sobre el pit i unirem les cuixetes amb corda per a què ens quedi una peça de carn recollida.

Mesclarem la sal amb les espècies al gust, afegirem l’aigua i seguirem mensclant. Pujarem el blanc d’ou fins que sigui escumós i l’afegirem a la sal.

En una palangana de forn hi estendrem una capa de la mescla de sal, posarem el pollastre a damunt i el cobrirem amb la resta de manera que quedi ben tapat per totes bandes.

Encalentirem el forn a dalt i a baix a 200ºC i hi posarem la palangana uns 40 minuts. Si us voleu assegurar que és cuit podeu introduir el termòmetre punxant a l’interior de la carn. Si està a 65ºC estarà a punt.

Treurem el pollastre i el deixarem 10 minuts més fora del forn. Obrirem la crosta i treurem en compte la peça. La netejarem de sal amb paper de cuina. Si li voleu donar color (sortirà bastant blanquinós) el podeu rostir uns minuts més per a què es dauri.

Per guarnir-lo el vaig acompanyar amb unes verdures rostides (moniato, remolatxa, api-nab, ceba morada, alls i romaní. Les verdures tallades a grells i amanides amb sal i pebre i un raig d’oli) que es feren en un altre palangana al mateix temps que la carn, a més d’uns talls de carxofa a la planxa.

 

2 thoughts on “Pollastre de ració a la sal, farcit de fraules i romaní

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s