General · postres · receptes dolces

Flonyarda d’albercocs

  1. Flonyarda d'albercocs

La flonyarda o flognarde, en occità flaunharda o flonharda, és un pastís de fruita, típicament de pomes pertanyent a la cuina occitana i més concretament de la cuina llemosina. Aquest pastís de flan és una recepta ideal per aprofitar la fruita de temporada. Si es fa amb cireres es sol anomenar clafoutis, una recepta que podreu trobar aquests dies en molts blogs gastronòmics. En qualsevol cas és una d’aquestes postres que es fa en un moment, sense haver de menester massa temps ni ingredients poc habituals.

Com que el motllo que volia emprar era petit la vaig fer en dos, un de més baix que l’altre, com podeu veure a les fotos. Gràcies als resultats vos puc recomenar que opteu per recipients més alts ja que d’aquesta manera tendreu més crema a cada mossegada. a mi em va semblar que guanyava bastant. Per altra banda, si heu de posar el pastís a la gelera, la humitat reblanirà le ametlles laminades i no tendran gràcia. Si és així, posau-les-hi en servir el pastís o no n’hi poseu.

Flognarde

Ingredients
4 ous
250 gr llet
30 gr mantega
140 gr sucre
80 gr farina
1 pessic sal
1 c/p extracte de vainilla
500 gr albercocs
50 gr ginebra
2 c/p sucre morè
Ametlla laminada
Sucre en pols

Flognarde1

Batrem els ous amb les varilles i hi afegirem la mantega fosa i el sucre.

Tamisarem la farina i l’afegirem, juntament amb l’extracte de vainilla i la sal, a la mescla d’ou. Batrem fins que ens quedi una crema sense grums. La taparem i deixarem a la gelera entre 30 i 60 minuts.

Tallarem els albercocs a quarts i els mesclarem amb la ginebra i el sucre. Anirem remenant de tant en tant per a què s’amarin bé.

Encalentirem el forn a 180°C .Colocarem els albercocs en el motllo i abocarem la crema pel damunt. Enfornarem la flonyarda uns 30 minuts. La treurem, escamparem les ametlles laminades i enfornarem 5 minuts més.

Flognarde3

Deixarem que refredi i servirem empolvorat amb una mica de sucre glas. La podem acompanyar amb una cullerada de confitura d’albercocs o aprofitar el suc de la maceració de la fruita. Si, a més, la servim amb una bolla de gelat, tendrem unes postres ben completes.

Flognarde4

2 thoughts on “Flonyarda d’albercocs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s