General · pasta i arròs

Macarrons a la pastora

A “Memòries d’una cuinera” dediquen el mes de setembre als macarrons. Per fer una cosa diferent se’m va ocórrer recuperar aquesta vella recepta que feia molt de temps que no cuinava. Els macarrons a la pastora eren un plat estrella en el meu pis d’estudiant perquè tenien tres característiques bàsiques: senzillesa, baix preu i sabor. Era freqüent que els cuinàssem quan venien convidats i qui més qui manco en sortia encantat. No puc recordar d’on vàrem treure la recepta, crec que d’un llibret que venia amb l’Ariel… la pasta ha fet tan de bé per a l’economia dels estudiants que val la pena dedicar-li un temps!

Les quantitats són suficients per a dues persones.

Ingredients

150 gr macarrons
150 gr brossat
50 gr bacó a daus
1 ceba petita
1 fulla de llorer
sal, pebre bo


Tallam la ceba a daus i la sofregim amb el llorer. Quan comenci a agafar color hi posam el bacó i ho enrossim uns minuts. Colam l’oli i reservam.

Bullim els macarrons amb aigua abundant i sal. Aprofitam aquest moment per posar sobre l’olla un plat amb el brossat per a què el vapor de l’olla l’estovi. Salpebram. També es pot fer el mateix en un recipient a part o en el microones però val la pena aprofitar la font de calor.

Quan tengem els macarrons cuits els colam i els mesclam amb el brossat i el sofregit del bacó i ja estaran a punt per menjar.

A la fotografia sembla que són secs però una vegada que s’han mesclat bé tots els ingredients no hi queden gens!

8 thoughts on “Macarrons a la pastora

  1. És ben cert, macarrons, pasta i arròs, són receptes típiques de pis d’estudiants. En el meu, el plat estrella era l’arròs amb verdures fet dins la greixonera, a falta de paellera per fer paelles!!! M’encanten els macarrons, i aquests fan una bona pinta!!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s