cremes i sopes · entrants · General · Receptes salades · verdures

Gaspatxo verd

Gaspatxo verd

Què bo el gaspatxo, m’encanta fer-ne de diferents maneres i versions. Trob que és un entrant tan refrescant i saludable… i ara hi ha milions de receptes per internet. A casa meva no se’n va fer mai de gaspatxo. En aquestes coses ma mare és molt tradicional i li costa incorporar receptes que no són pròpiament de l’illa. Per a ella el gaspatxo és com si hagués de passar el trempó pel túrmix i se l’hagués de beure. Sé que pot sonar estrany que escrigui això però per a un mallorquí és com si li diguessin que s’ha de beure una ensalada.

Si no vos agrada el cogombre no n’hi poseu, no variarà massa en sabor. Amb els ingredients que public n’hi ha per unes 5 raccions tot i que dependrà de l’aigua que hi poseu. Com que l’alvocat ja aporta greix i consistència quasi bé no hi vaig posar oli. Millor que espereu al final i ho faceu a criteri vostre.

Ingredients
1 poma Granny Smith
1/2 cogombre
1 all
1 pebre verd
1 alvocat
1/1 ceba blanca mitjana
1 llima
aigua fresca o gel
oli verge extre, sal, pebre bo
herbassana, alfabeguera

Gaspatxo verd1

Primer de tot rentarem la fruita i les verdures ja que emprarem la pell que sigui comestible. Tallarem la poma a quarts i treurem els pinyols. Pelarem l’alvocat. Treurem les llavors del pebre i pelarem la ceba i l’all. Ratllarem la llima i la sucarem.

Posarem el suc de la llima, la pell i totes les verdures trossejades en el vas de la batedora i hi afegirem l’aigua freda i una mica de gel. Salpebrarem i picarem fins que ens quedi una crema fina. Rectificarem de sal i d’aigua, afegirem un raig d’oli i tornarem a picar.

Deixarem que refredi dins la gelera fins al moment de servir. L’acompanyarem amb una mica d’herbassana o d’alfabeguera picada.

gaspatxo verd2

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s