ensalades · entrants · General · llegums · peix i marisc · Receptes salades

Ensalada de llamàntol amb hummus de pastanaga i cruixent d’alga nori

Ensalada de llamantol i hummus de pastanaga

Aquesta ensalada que pot semblar pomposa és ideal per quedar bé a un preu relativament assequible. Els llamàntols provinents d’Amèrica es solen vendre entre 6-9€ la peça, depenent del tamany de cada un. Jo preferesc els llamàntols de la costa gallega per ser més grossos i gustosos però són també molt més cars.

A la recepta d’avui us enseny com el solem cuinar nosaltres. Es fa molt ràpidament i no embruta la cuina. Només hi ha un inconvenient i és que s’ha de partir pel mig a casa. Si el comprau fresc és possible que sigui viu quan hagueu de realitzar l’operació. Una vegada obert l’animal encara batega uns minuts i és un patiment que et treu les ganes de menjar-te’l, la veritat. Per altra banda, si demanau a la peixateria que ho facin ells, correu el risc de perdre tot el moll de la part del cap, que és, per a mi, la part més gustosa del llamàntol.

Per fer l’ensalada més cridanera i completa acompanyarem el marisc amb un hummus de pastanaga molt senzill i un cruixent d’alga nori per tenir, de manera simple, un altre toc de mar al plat. Vaig provar diverses maneres de fer el cruixent. Una, arrebossant el bocí d’alga amb panko i l’altra, només banyant-la amb ou. Si el feis amb panko queda més cruixent, de la segona es nota molt més aquest gust de mar de l’alga que era el que jo cercava. Ambdues maneres em semblen vàlides i per això us les deix aquí. Com que tenia el forn en marxa i per no afegir oli, no les vaig fregir. Si algú ho prova agrairia que me’n digués el resultat. L’hummus de pastanaga, per la seva banda, és molt semblant al que només porta cigrons. La diferència per a mi resideix en la textura, més cremosa i elegant. Feia temps que volia fer-lo i no em va decepcionar gens ni mica. En tornaré a fer segur.

Ensalada de llamàntol

Ingredients
1 llamàntol
lletuga variada
fraules
oli, sal, pebre bo
per a l’hummus
1 pot gros de cigrons
150 gr de pastanaga pelada
2 c/p iogurt natural o grec
1/2 c/p comí
1 1/2 c/p tahina
1/2 c/p pebre bord de tap de cortí
1/2 llimona
1 all
oli, sal, pebre bo
per al cruixent
alga nori
panko o galleta picada
ou

Ensalada de llamàntol4

Encalentirem el forn a 180ºC. Tallarem el llamàntol per la meitat i longitudinalment. El colocarem en una safata i el regarem amb un rajolí d’oli. Salpebrarem. L’enfornarem uns 12-15 minuts o fin que vegem que la closca ha tornat vermella iel peix de la coa passa de ser transparent a blanc. No ens hem de passar amb la cocció, cal vigilar. Un cop fred, descloscarem el llamàntol i treurem el peix de la coa i de les pinces. Reservarem.

Per fer l’hummus, trossejarem la pastanaga a rodanxes i la courem al vapor fins que sigui tova. La posarem en el vas del túrmix amb la resta d’ingredients i un raig generós d’oli. Emulsionarem fins que tenguem una crema fina. Afegirem l’oli que sigui necessari anant alerta de què no ens quedi una crema clara.

Tallarem tires d’alga i les passarem primer per ou i després pel panko. O només per l’ou. Les posarem sobre paper vegetal i enfornarem uns 5 minuts, vigilant que no es cremin.

Ensalada llamàntol5

Muntarem l’ensalada amb les lletugues variades netes, les fraules trossejades i el peix per damunt. Acompanyarem amb l’hummus i el cruixent i ala, a gaudir-ne!!! i no us oblideu del cap del llamàntol. Si us agrada el marisc en passareu un bon gust. També podeu posar-ne l’interior a l’ensalada, la farà molt gustosa…vosaltres mateixos!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s