General · pasta i arròs · Receptes salades · verdures

Paella de verdures amb arròs integral


Paella de verdures i arros integral

L’entrada d’avui és un plat d’aprofitament total. Les verdures són l’aliment més abundant del meu rebost i després d’uns dies de no cuinar a casa ja en tenia alguna que començava a fer mala cara. En certes ocasions he comentat que les solc cuinar al vapor però avui tenia ganes de provar coses noves. No som una gran amant de l’arròs ni de les pastes i m’he proposat, sense abusar, que tenguin més presència en la meva dieta per a fer-la més completa i variada. Així que he conjugat les opcions possibles i m’ha sortit aquesta paella que ben segur tornaré a fer altres vegades. Si us decidiu per ella no cal que seguiu els ingredients de forma estricta. Aprofitau altres verdures que tengueu: albergínia, pèsols, pèsols d’oli,…

Per donar-li bon gustet he emprat clau i també un safrà de collita pròpia que va sembrar mon pare l’any passat. Les flors d’aquesta espècia no són de la mateixa classe que el safrà que es cultiva a Mallorca, sobretot per la part del Raiguer, molt més saborós i millor com a colorant. Però té l’avantatge que té més estigmes i estils que el propi de l’illa i en pots posar més. No en conec la procedència però en vaig dur un de ben germà de Budapest. Com que no m’agrada emprar colorant alimentari, que és pura química, sempre utilitz cúrcuma.

Paella de verdures4

Entenc que tengueu reticències amb l’arròs integral però ja veureu com us sorprendrà gratament. Si el bulliu prèviament us assegurareu de donar-li el punt just de cocció. És un plat ben fàcil de fer, només du una mica de temps (1’30h aproximadament). Amb aquestes quantitats en poden menjar 2-3 persones.

Ingredients

1-1 i 1/2 l brou de verdures

1 ceba grosseta

2 alls tendres

2 grells

1/2 dotzena de mongetes verdes

1/2 pebre verd

1/2 carabassó


3 xampinyons

1 manat d’espinacs
3 tomàtigues de ramellet o de les petites
2 carxofes
3 tasses d’arròs
1 pebre xoricer
1 cullerada julivert picat

1 all

1/2 copa de vi blanc

1 pebre vermell torrat i pelat

1 cullereta safrà

1 cullereta cúrcuma

1/2 cullereta clau

sal, oli

Per al brou de verdures

2 porros

2 pastanagues

1 ceba

1 tomàtiga de ramellet

julivert

Paella de verdures3

Rentarem l’arròs i el bullirem entre 30-35 minuts. Al mateix temps i en una olla a part, farem el brou bullint les verdures en aigua i una mica de sal. Deixarem que cogui el mateix temps que l’arròs.

Colarem l’arròs i el reservarem.

Hidratarem el pebre xoricer en aigua.

Tallarem totes les verdures a daus petits manco les carxofes i els espinacs. Ratllarem les tomàtiges.

Rentarem bé els espinacs per treure’ls l’arena i els tallarem en una juliana d’uns 3-5 milímetres. Pelarem les carxofes i tallarem el cor en unes 6 parts.

Farem una picada amb l’all i el julivert.

Paella de verdures

Sofregirem la ceba en una paella amb oli. Baixarem el foc per a què es confiti. Hi afegirem els alls tendres i un minut després els grells. Quan estigui ben confitat, hi afegirem les mongetes verdes i uns minuts després el pebre. Poc després hi posarem els xampinyons.

En una paella a part marcarem el carabassó a foc viu. Quan estigui ben daurat l’afegirem a la resta de verdures. Hi sumarem els espinacs. Quan perdin volum hi posarem la tomàtiga ratllada. Salpebrarem i hi posarem les espècies. Ho deixarem coure fins que la tomàtiga hagi agafat color.

Aprofitarem per mesclar la picada d’all i julivert amb el vi blanc i la popa del pebre xoricer en un bol a part.

Afegirem el brou al sofregit, aproximadament 3 tasses per cada una d’arròs. Passats 10 minuts ho rectificarem de sal i potser d’espècies. Hi posarem la picada, mesclarem i hi posarem l’arròs, les carxofes i el pebre torrat a tires. Deixarem que cogui 10 minuts, afegint brou si veim que en necessita.

Paella de verdures1

Apagarem el foc, taparem la paella i la deixarem reposar 5 minuts més. I ja la tendreu a punt. Esper que sigui del vostre gust. Les carxofes que decoren la fotografia les he marcat en una paella a part.

 

6 thoughts on “Paella de verdures amb arròs integral

 1. Que bò,
  Nosaltres cada vegada utilitzam més l’arròs integral, tot és acostumar-se al temps de cocció major, però després és molt més sà i sabrós!
  Enhorabona per la recepta i la presentació, estàs arribant a un nivellasso!

  M'agrada

  1. És cert Joan Mateu, només es posar-s’hi amb més temps. Però en pos fer de més i guardar-lo a la gelera ben tapat. Es conserva bé un grapat de dies.

   çgràcies per l’elogi. Fins aviat!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s