galletes · General · pastes salades · Receptes salades

Galetes de civada, llavors de lli i sèsam

Galletes de civada, llavors de lli i sèsam

Els cereals són, per les seves característiques nutricionals, la base de la piràmide alimentària. Al neolític  foren una de les primeres famílies de plantes que es començaren a conrear i des de llavors ençà ens acompanyen en la nostra dieta diària.

Tenim tan present el blat que a vegades ens oblidam de donar pas a altres gramínies en el rebost. Com que convé que el cos descansi de consumir sempre els mateixos aliments, public avui unes galletes molt senzilles, amb molt poca aportació de greix i que són una variació de les galletes de civada del mestre panarra Dan Lepard. He fet les galletes tant amb oli com amb mantega. Les originals són amb mantega i tenen un gust diferent, potser millor. Aquestes pastes acompayen molt bé els formatges i els patés. Són molt cruixents i soles, tal qual, em semblen delicioses.

Ingredients

250 gr flocs de civada

30 gr oli oliva suau o 20 gr mantega

100 ml aigua

1 cullerada llavors de lli

1 cullerada llavors de sèsam

3/4 cullereta de sal

1/2 cullereta bicarbonat

Galletes civada-lli

Encalentirem el forn a 180ºC. En un bol mesclarem els flocs de civada, les llavors, l’oli, l’aigua, la sal i el bicarbonat. En un principi semblarà que el conjunt no s’integra però aviat es farà una pasta. Farem una bolla i l’aplanarem amb l’aprimador. Amb el motllo que volguem marcarem les galletes i les posarem en una palangana de forn forrada amb paper vegetal.

Les enfornarem uns 20 minuts o fins que veurem que no són blanes. Deixarem que refredin sobre una reixa i ja estaran a punt.

galletes civada-lli1

Nota: Si la massa es resseca quan repasteu els retalls, podeu humitejar-la amb unes gotes d’aigua però sense passar-vos. Els flocs de civada petits són més recomanables per a aquesta recepta.

Duren molt de temps guardades en un recipient hermètic.

2 thoughts on “Galetes de civada, llavors de lli i sèsam

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s