General · postres · receptes dolces

Tartaletes amb cireres, iogurt i canyella

Una de les coses que més m’agrada de l’estiu és la varietat de fruita que tenim a l’abast: fraules, albercocs, síndria, figues, prunes… i la meva preferida: les cireres. Cap d’elles té el mateix gust si les menjam fora de temporada. Les cireres m’agrada menjar-me-les tal qual, si són bones, amb la polpa dura, una mica àcides i gustoses, no necessiten massa més. La Recepta del 15 d’aquest mes ha girat al voltant de les cireres i he posat en pràctica aquesta recepta que vaig veure en un llibre que seguesc bastant “Reposteria y panadería paso a paso” de l’editorial Parragon.

Les podeu fer de la fruita que més vos agradi així com emprar la tartaleta com a base per a altres pastissets, omplir-la de trufa o de la mousse que més vos plagui. La rebosteria té tantes possibilitats. Amb aquests ingredients n’he fet 4, en tartaletes desmuntables de 10 cm de diàmetre i encara me n’ha sortit una amb un motllo de magdalena.

Ingredients
per a la base:
125 gr farina
2 cullerades sucre en pols
1 1/2 cullereta canyella en pols
75 gr mantega
1 vermell d’ou
2 culleretes aigua freda
per al farcit:
400  gr cireres sense pinyol
8 cireres senceres
3 iogurts grecs
mel
canyella en pols

En un bol tamisarem la farina amb la canyella i el sucre. Afegirem la mantega freda a daus i la mesclarem amb la punta dels dits fins que ens quedi com a miques de pa. Hi afegirem el vermell d’ou i una cullerada d’aigua i ho mesclarem amb una espàtula. Si no fa falta la segona cullerada d’aigua farem una bolla i la dividirem en 4 porcions.

tartaletes-cireres3

Farem una bolla amb cada una d’elles i les estendrem amb un aprimador. Les colocarem en els motllets desmuntables prèviament untats de mantega. Les cobrirem amb paper vegetal i hi posarem cigrons o mongetes per a què facin pes al damunt. Les posarem a la gelera durant 30 minuts com a mínim. Encalentirem el forn a 180ºC i les enfornarem durant 12-15 minuts. Treurem el pes i les enfornarem en sec 5 minuts més. Les deixarem refredar sobre una reixeta.

Treurem el pinyol a les cireres i les posarem en un bol amb els iogurts i un cullerada de mel. Ho mesclarem bé i deixarem que refredi una mica a la gelera.

Muntarem les tartaletes quan siguin fredes farcint-les amb la mescla de iogurt. Les decorarem amb les cireres amb pinyol. Regarem cada una amb una cullereta de mel i les empolsarem de canyella.

4 thoughts on “Tartaletes amb cireres, iogurt i canyella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s