cremes i sopes · entrants · General

Sopa de síndria i tomàtiga amb alfabeguera

L’estiu és caòtic per a mi, acull la meva part més indisciplinada i el blog no se’n salva. Per aquest motiu m’és difícil establir un ordre i penjar receptes noves. Ara que tenc un moment aprofit per publicar aquest post, una sopa ben senzilla, econòmica i ràpida.

La recepta d’avui és ideal per als dies de calor i va molt bé per aprofitar bocins de síndria o tomàtigues madures que queden dins la gelera. És tan fàcil de fer que no té secrets però la deix aquí per si serveix d’idea. El pebre de sixuan no és imprescindible però li dóna un contrast molt bo a la resta d’ingredients.

Ingredients:

2-3 tomàtigues grosses

1 bocí de síndria

1 all

1 grapada de fulles d’alfabeguera fresca

1/2 tassó d’aigua fresca

2 cullerades vinagre de mòdena

sal, pebre bo, oli verjo

1/2 cullereta de pebre de sixuan mòlt

Posarem en el tassó de la batedora les tomàtigues pelades i sense llavors, la síndria neta de pinyols i peladura, l’all, l’alfabeguera lleugerament picada, l’aigua, el vinagre, l’oli i les espècies. Ho picarem tot fins que ens quedi una crema i ho rectificarem d’espècies i d’aigua depenent de la consistència que volguem.

La servirem freda amb algunes fulles picades i un raig d’un bon oli de qualitat.

One thought on “Sopa de síndria i tomàtiga amb alfabeguera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s