carn · ensalades · entrants · General · Receptes salades

Ensalada de pollastre de la coronació

Ensalada de pollastre de la coronació

Whole Kitchen, en la seva proposta per al mes de juny, ens conviden a preparar un clàssic de la cuina britànica: Pollastre de la coronació (Coronation Chiken)

El pollastre de la coronació és una recepta que es va fer en motiu del banquet de coronació de la reina Isabel II l’any 1953 i que s’atribueix a la xef Rosemary Hume i a la gastrònoma Constance Spry i que varen materialitzar quan ambdues estudiaven a la prestigiosa escola de cuina de Londres Le Cordon Bleu. Actualment és un plat molt popular, sobretot per preparar en pícnics ja que també es sol fer en farcits de sandwitx.

Després de quasi bé mig any d’haver aturat la seva activitat, Whole kitchen ha tornat amb un nou format i amb moltes ganes, proposant per a aquest mes receptes allunyades de la nostra gastronomia. He de confessar que quan vaig llegir els ingredients d’aquest plat vaig arrufar el nas. La salsa que el caracteritza em semblava feta d’aquí i d’allà, amb el que primer els va venir al davant. Vaig pensar que els britànics, realment, no tenien manies de res. Però al mateix temps tenia curiositat per saber quin gust tendria aquesta barreja i la veritat és que em va sorprendre molt gratament. La salsa i el pollastre, amb el punt picant de la rúcula casaven a la perfecció. Segur que el pollastre de la coronació tornarà a la meva taula!

Amb aquests ingredients podreu fer una ensalada individual

ensalada pollastre coronació2

Ingredients

1/2 ceba petita
3-4 c/p tomàtiga crua triturada
3/4 c/p curri en pols
1 c/s maionesa
1 c/p confitura de pruna
100-150 gr pollastre rostit, a la planxa o bullit
1 grapada de rúcula
1 c/p ametlles filetejades
1/2 albercoc
sal maldon fumada, pebre rosa en gra, oli

Picarem la ceba i la sofregirem amb una culleradeta d’oli. Hi afegirem la tomàtiga i el curri i ho deixarem coure 5 minuts a foc baig i remenant de tant en tant. Deixarem que refredi una mica i ho mesclarem amb la confitura i la maionesa.

ensalada pollastre coronació3

Muntarem l’ensalada fent una base de rúcula, el pollastre trossejat i l’albercoc laminat per damunt i l’acabarem amb la salsa i les ametlles filetejades. Ho amanirem amb la sal en escates i el pebre rosa.

Nota: originàriament la confitura és d’albercocs però amb la de pruna també queda molt bé. Per fer la corona de patates que es veu a la fotografia he laminat patates molt primes i les he cuites al forn pintades d’ou. Ara, francament, m’agradava més l’ensalada sense elles i al final no me les he menjat.

El curri era de la varietat gohan rosh

ensalada pollastre-coronació

 

 

 

 

8 thoughts on “Ensalada de pollastre de la coronació

  1. A mi al principi em va passar una mica el mateix, la combinació d’ingredients em feia dubtar una mica de si ens agradaria o no, però al mateix temps tenia ganes de provar quin gust tindria tot plegat. Al final ens va agradar moltíssim, per repetir-la, sens dubte!

    La teva versió és de luxe, molt fresca i vistosa! I que booo!

    Tens un blog fantàstic, a partir d’ara ja t’aniré visitant per no perdre’m res! 😉

    Molts petons guapa!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s